Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bahçeli'ye 'sensiz asla' desteği

        MHP İstanbul İl Başkanlığı, parti kongresi öncesi MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye destek amacıyla ‘İstanbul Sensiz Asla’ sloganıyla bir toplantı düzenlendi.

        Toplantıya TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Parti Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Hamit Ayanoğlu’nun yanı sıra milletvekilleri Atilla Kaya, Celal Adan, Murat Başeskioğlu ve çok sayıda partili katıldı.

        MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan’ın ve milletvekillerinin selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Parti Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Bugün burada elbette önemli bir aşamadayız. Kongreler bizim için önemli ama hep rahmetli Başbuğumuzdan önce milletimiz dedik, genel başkanımız hep önce milletim ve devletim dedi. Bugün ülkücü hareket hiçbir zaman eğilip bükülmedi. MHP sadece Türkiye’de bir siyasi parti değil, biz Türkiye üzerinde oyun oynayanların hedef aldığı bir partiyiz. MHP bu ülkenin direncidir” dedi.

        Suriye ile ilgili mecliste kabul edilen tezkereye neden kabul oyu verdiklerine açıklık getiren Oktay Vural, “Zaman zaman mecliste soruyorlar; Suriye tezkeresine neden oy verdiniz diye. Suriye’de kuzeyinde PKK, PYD işbirliğiyle yeni bir bölge oluşuyor. Ve Suriye’den gelen toplar Akçakale’ye düşüyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu riskleri defetmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ni görevlendirmesinden başka imkanımız var mı? Onun için Milliyetçi Hareket Partisi Suriye meselesinde egemenliğimizi tehdit eden bu gelişmeler karşısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevlendirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Ne yapacağız? Elini kolunu bağlayacağız Türkiye’nin Suriye’den bomba gelecek, PKK orada beslenecek. Hükümet o yetkiyi kullanır kullanmaz bu riskleri ortadan kaldırır kaldırmaz onunda hesabını sormasını biliriz. O bakımdan MHP olarak tüm bu konularda aldığımız kararları dikkate aldığımızda Türkiye’yi korumak ve Türkiye’ye karşı oluşan risk ve tehditleri ortadan kaldırmak gibi bir değerlendirmenin ve siyasal bir kararın etkisi olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

        Açılım konusuna da değinen Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Leyla Zana görüşmesini hatırlatarak bu konuyla ilgili eleştirilerde bulundu. “Bu ülkeyi yavaş yavaş başka yerlere götürüyorlar” diyen Vural, “Ben bundan sonraki dönem içinde bir anayasa, MHP olarak bu milletin birliğini, bu milletin Türk milleti olduğunu, dilinin Türkçe olduğunu, başkent Ankara, marşının da İstiklal Marşı olduğunu o anayasada oturacağız savunacağız. Başka yolu yok. Başkaları kaçacak. Biz hancıyız onlar yolcudur. O bakımdan o masada Milliyetçi Hareket Partisi oturacaktır. Bunları savunacaktır” dedi.

        Son dönemde MHP’ye yönelik yoğun eleştirileri değerlendiren ve bu eleştirilerin sebebinin açılım olduğunu belirten Meral Akşener ise, “Şimdi esas Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi’yle ilgili ortaya konulan son dönemdeki aşırıya kaçan tartışmaların özünde bana göre açılım var. 2005’te Sayın Erdoğan Diyarbakır’a gittiğinde ve orada Kürt meselesini, sorununu tanıyorum bunu çözmek benim meselemdir dedi. Bir devlet düşünün, bir problem var, o problemi bütün iktidarlar gelmiş geçmiş terör meselesi olarak tariflemiş. Çünkü PKK denilen bir terör örgütü dağa pişpirik oynamak için çıkmamış. PKK dağa büyük Kürdistan’ı kurmak için çıkmış. Bu ülkenin başbakanı terör sorunu, problemi dediğimiz mesele devletin milletiyle yapmış olduğu bir tariftir. Bu tarif 2005 yılında bizzati bu ülkenin başbakanı tarafından değiştirildi. Eğer siz o bölgede yaşayan insanlara siz Kürt doğdunuz kardeşim. Kürt doğduğunuz için bu ülke, bu devlet, bu millet size kötü davrandı tarifini bir başbakan yapar ise o andan itibaren bu problemin çözümü siyasidir. Yol yaparak, okul açarak, hastane kurarak çözemezsiniz. İşsizinize iş aşsızınıza aş vererek çözemezsiniz. Bundan sonrası siyasidir. Nedir bu siyasi çözüm özerkliktir, ayrı devlet kurmaktır onu tartışırsınız” diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ