Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Başbakan Şener"

        Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasının meclis toplantısına katılmak üzere Ağrı'ya gelen Şener, havaalanında Vali Mehmet Çetin, Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, AK Parti Ağrı eski milletvekili Halil Özyolcu ve partililer tarafından karşılandı.

        Şener'in, havaalanından kent merkezine hareketi sırasında, kendisini karşılamaya gelen bazı partililer ''Başbakan Şener'' sloganı attı.

        Havaalanından çok sayıda aracın eşlik ettiği konvoyla kent merkezine hareket eden Şener, Ağrı Tüm Sivil Toplum Örgütleri Birliği (ASTÖB) Derneğini ziyaret ederek, dernek başkanı Kazım Karaca ve üyeleriyle görüştü.

        Şener, burada yaptığı konuşmada, son seçimlerde milletvekili adayı olmayan bir siyasetçi kimliğiyle Ağrı'ya geldiğini belirterek, havaalanında büyük bir coşkuyla karşılandığını ve yüzlerce araçtan oluşan konvoyla kent merkezine geldiğini söyledi.

        Şu anda siyasi bir kimliği bulunmamasına rağmen Ağrılıların gösterdiği ilginin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Şener, şöyle konuştu:

        ''Ağrılıların göstermiş olduğu yakın alaka, aynı zamanda Türkiye'nin siyasi geleceğiyle ilgili bazı talep ve beklentileri de ortaya çıkarmaktadır. Her şeyden önce Ağrılıların göstermiş olduğu yakın ilgiye teşekkür ediyorum. Daha önce de defalarca Ağrı'ya geldim. Hem muhalefet milletvekili, hem de iktidarda bakan olarak geldim. Şu anda ise bir üniversite hocası olarak Ağrı'dayım, ama açıkça söylemem gerekirse daha önceki gelişlerimle kıyaslanmayacak bir coşku, heyecan tespit ettim. Buradan, başta tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, ilgili arkadaşlarımıza hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun yüreğinde bu ülkenin, bu milletin sevgisini taşıyan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Programdan sonra buradan ayrılacağım, ama Ağrı'da gördüklerimiz, tespit ettiklerimiz her zaman Türkiye'nin yol haritası olacaktır.''

        -''AĞRI NE DERSE, O OLUR''-

        Bir gazetecinin, ''yeniden siyasete girecek misiniz?'' şeklindeki sorusunu, şöyle yanıtladı:

        ''Milletvekili olmamam siyaseti bırakmam anlamı taşımıyor. Her zaman siyasetin içinde olacağım. Siyasette, hangi düzeyde, hangi konumda var olacağıma ise başta Ağrılılar olmak üzere halkın talebi yön verecektir. Ağrı ne derse, o olur. Çünkü Ağrı, Türkiye; Türkiye de Ağrı demektir. Buraya dokunulmazlık gömleğimi çıkartıp geldim, ama önemli olan halkın gönlünde ne olduğudur. Bu nedenle ben de yüreklerde ve gözlerde gördüklerimi uygulayacağım.''

        Şener, ziyaretinin ardından Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen meclis toplantısına katılmak üzere Halk Eğitim Merkezine geçti.

        Bu arada, Şener'i havaalanında görüntülemeye çalışan basın mensupları ile havaalanında görevli polis arasında yaşanan arbedede, bir basın mensubu polisler tarafından darp edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ