Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP beldelerin kapanmasına karşı

        Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, “Biz beldelerin ve köylerin yasal statüleri devam etmesini istiyoruz” dedi.

        CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Malatya’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Çelebi, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve İl Yöneticileri ile birlikte, Akçadağ Merkezi, Kozluca, Ören ve Dilek Beldeleri ile Darıca, Kürecik köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

        CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak beldelerin ve köylerin yasal statüleri devam etmesini istiyoruz. Malatya Büyükşehir olduktan sonra belde ve köylerini kapatmak istiyorlar. Kağıt üzerinde köylere ulaşmak kolay gibi geliyor ama pratikte çok büyük sıkıntılar yaşanacak. Biz İlkesel olarak duruma bütünlükçü bakıyoruz. Tüm Türkiye’de referandum yapıyoruz. Halkımıza beldelerinin kapatılmasını isteyip istemediğini soruyoruz. Türkiye’nin bütününde yüzde 80 beldelerin kapanmasını istemiyor” şeklinde konuştu.

        Kürecik’e kurulan Füze Kalkanı’nın bölgede Türkiye’nin konumunu daha riskli hale getirdiğini belirten Süleyman Çelebi, “Füze kalkanı emperyalist güçlerin isteği doğrultusunda Malatya’ya kuruldu. İsrail’i korumak için, Anadolu halkını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı olamaz” dedi.

        Ziyaretleri değerlendiren CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “İstanbul milletvekilimiz ve Türkiye’deki sendikacılığın önemli isimlerinden Süleyman Çelebi’yi Malatya’da konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Sayın Çelebi ile birlikte hem vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor, hem de 33 beldede gerçekleştirdiğimiz referandumu yerinde görerek değerlendirmeler yapıyoruz” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ