Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Bağcılar'daki katliamın altından 'yasak ilişki' iddiası çıktı...

        AHT MUHABİRLERİ MUSTAFA ŞEKEROĞLU-ERAY EROLLU-SERHAT ALAATTİNOĞLU-AHMET CİRİK'İN HABERİ

        Bağcılar'da, eşi, kardeşi ve 7 çocuğunun kafasına ateş ettikten sonra son kurşunla intihara kalkışan

        Engin Sargık'ın, kardeşi ile eşinin ilişkisinden şüphelendiği, ikisi arasında çok sayıda telefon görüşmesi tespit edince katliamı gerçekleştirdiği iddia edildi.

        Bağcılar'da tekstil işçisi Engin Sargık (36), cinnet getirip önce kardeşi Bayram Sargık'ı (29), ardından karısı karısı Sacide'yi (34) kurşun yağmuruna tuttu. Engin Sargık ardından 7 çocuğunu da, diğerlerinde olduğu gibi kafalarından kurşunladı. Engin Sargık son kurşunu da kafasına sıkarak ölmek istedi. Bayram, Suzan (18), Sevda (15) ve Salih (17) olay yerinde ölürken, Gülcan (14) ile Abidin (5) ise hastanede can verdi. Yaralı olarak kurtulan Sacide Sargık (34) ile katliamı yapan Engin Sargık'ın beyin ölümü gerçekleşti. Kafalarından vurulan Ercan (9) ve Erhan (8) adlı çocukların hayati tehlikeleri sürüyor.

        20 KURŞUN SIKMIŞ, ÇOCUKLAR KAÇMAYA ÇALIŞMIŞ

        Silah seslerinin duyulmasından sonra vatandaşların haber vermesiyle olay yerinde gelen polis, evde araştırma yaptı. Katliamın boyutunu da böylece ortaya çıktı. Polisler 4 çocuğu bir odada, 2 çocuğu diğer odada, 1 çocuğu kaçtığı balkonda, kadını banyo kapısında, kardeşini kapı girişinde, Engin Sargık'ı ise kardeşinin düştüğü yere yakın bir yerde buldu. Ölen çocukların kafalarından vurulduğu, silah seslerine uyanan diğer çocukların ise kaçıp kurtulmaya çalıştıkları anlaşıldı. Ev kan gölüne döndü. Olay yerinde 20 boş kovan ile iki boş şarjör bulundu. Silahın Çek yapımı Vizor marka ruhsatsız tabanca olduğu belirtildi.

        CEP TELEFONU DÖKÜMÜNÜ BULUNCA ÇILDIRMIŞ

        Engin Sargık'ın, kardeşi ile eşinin ilişkisinden şüphelendiği ve bu yüzden katliam yaptığı öne sürülüyor. Sargık'ın, bu şüphesini ailesinden bazı kişilere söylediği, iki gün önce de kardeşinin ayrıntılı cep telefonunun dökümünde, ikisi arasında yoğun bir telefon trafiğini anlaması üzerine bu ilişkiden emin olduğu sanılıyor.

        KARDEŞİ YANLARINDA KALMAYA BAŞLADI

        Olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Sargık'ın yakınlarının ifadesine başvurdu. İddialara göre, Batman'da hayvancılık yaparken 1.5 yıl önce ekonomik krize giren ve hayvanlarının ölmesi üzerine 350 bin lira zarar eden Engin Sargık, İstanbul'a yerleşti. Bir akrabasının tekstil atölyesinde çalışmaya başlayan ve 1 hafta önce işten ayrılan Engin Sargık, uzun süredir İstanbul'da yaşayan kardeşi Bayram Sargık'ın 8 ay önce "Anne-babamla anlaşamıyorum. Seninle kalmak istiyorum" demesi üzerine onu da yanına aldı. İddialara göre, Engin Sargık 2 ay önce kardeşi ile karısı arasında ilişkiden şüphelenmeye başladı. Şüphesinden diğer kardeşi Sait'e bahsetti. Engin Sargık, 3 gün önce de kardeşi Bayram'ın cep telefonu faturasına ulaştı. Eşi ile kardeşinin çok sayıda telefon görüşmesini ve mesajlaşmasını gören Sargık, ikisiyle de konuştu.

        OLAY GECESİ YEMEK

        Olay gecesi ise Engin Sargık, amcasını ve bazı akrabalarını yemeğe çağırdı. Eşi ile kardeşinin ilişkisinin geçmediği belirtilen yemekte, Sargın'ın kardeşi, amcası ve eniştesi saat 23.00 sıralarında evden ayrıldı. İddiaya göre Engin Sargık, akrabalarını kapıya kadar uğurlarken, amcası Mehmet Sargık'a, eşiyle kardeşinin ilişkisinden şüphelendiğini söyledi. Mehmet Sargık, şüphelerinin yersiz olduğunu söyleyip yeğenini bu konuda ikna etmeye çalıştı. Akrabalar gittikten sonra Engin Sargık, katliamı gerçekleştirdi. Diğer kardeşini arayıp 'kafama sıkıyorum' dedikten sonra kafasına ateş etti.

        MAHALLELİ ŞOKTA

        Korkunç katliam mahallede büyük bir şoka yol açtı. Olaya inanamayan mahalleli, cinayetin namus için işlenmiş olamayacağı görüşünde. Ahmet Ali İçmek: "İşinde gücünde, sakin bir insandı. Bunları yapabilecek bir adam değildi. Sakin bir insandı. Mahalle olarak hala şoktayız" dedi. Arslan Bodur: "Şimdiye kadar ne kavgalarını duydum, ne de çevreye rahatsızlık verdiklerini. Hepsi kendi halinde insanlardı. Kimileri namus cinayeti diyor zaten yeni taşınmışlardı ne olduğunu bilemiyoruz.". Bakkal Ünal Karahan: "Sabah alışveriş yapmıştı. Anormal bir hali yoktu. Biz de şok olduk beklemiyorduk böyle bir şey. Namus cinayeti söylentisi var ama gerçek olabileceğini sanmıyorum." Öldürülen Bayram Sargık'ın arkadaşı İzzet Güzeldir: "Sıkıntıları olsa az çok duyardım. Normal bir yaşamları vardı. Olaydan evvel ailece yemek yemişler. Namusla ilgili bir durum yok, öyle olsa aynı sofraya otururlar mı?"

        MUHTAR: "MANZARA KORKUNÇTU"

        Barbaros Mahallesi muhtarı Tuncay Fırat, polisle birlikte eve girdiğinde korkunç manzara ile karşılaştıklarını belirterek, "Galiba cinnet getirmiş. Olaydan bir saat önce misafirlerle beraber yemek yemişler. Ondan sonra olmuş bilemiyoruz. Cinayetten önce kardeşi aramış, en son 'kendimi vuruyorum' demiş. Kardeşi gelmiş ama yetişememiş. Çocuklar uyurken yataklarında başlarından vurmuş. İnsanın yüreği dayanmaz o manzaraya" dedi. Batmanlı olan ailenin 3 yıldır bu mahallede oturduğunu, 4 ay önce üst sokaktan bu evlerine taşındıklarını anlatan Fırat, ''Güzel, efendi, kendileriyle barışık insanlardı. Dışarıya yansıyan herhangi bir tartışma, kavgaları olmadı. Demek ki kendi aralarında bir sıkıntı vardı'' diye konuştu.

        "NE OLUP BİTTİĞİNİ BİLEN YOK"

        Sargık ailesinin yakınları, sabahtan itibaren Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda toplandı. Engin Sargık'ın amcasının oğlu Mehmet Sarkık, "Akşam amcasını misafir etmiş, yemek yemişler. O gittikten sonra aile içinde ne olup bittiğini bilen yok. Evden sağ çıkan yok ki yaşananları anlatsın. Ne olduğunu hiç kimse bilmiyor. Sakin bir insandı. Evinden işine gider gelirdi. Çocuklarının ailesinin ekmeğinin peşindeydi. Herhangi bir sorununu ne duyduk ne de gördük" dedi. Diğer amca oğlu amcasının oğlu Nasır Sarkık ise "Gece olay olduğunda bize haber verdiler. Cenazelerimizi İstanbul'da defnedeceğiz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ