Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP, genel başkanını seçti!

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Genel Kurultayı’nda Devlet Bahçeli 725 oyla yeniden genel başkanlığa seçilirken, Koray Aydın 441 oyda kaldı.

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Genel Kurultayı’nda oylama işlemlerinin ardından sayıma geçildi. Seçimlerde 1220 delegeden 1214’ünün oyu geçerli sayıldı.

        Oylamaya göre, mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli 725 oy alarak güven tazeledi. Diğer adaylardan Koray Aydın 441, Musavvat Dervişoğu 48 oy aldı.

        TUĞRUL TÜRKEŞ DİVAN BAŞKANI

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı.

        Devlet Bahçeli'nin altıncı kez genel başkanlığa aday olduğu kurultayda, bin 241 delegeden bin 216'sı oy kullanacak. Kurultayda divan başkanlığına Tuğrul Türkeş seçildi.

        MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda Genel Başkanlık için 3 aday yarışacak.

        Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, Devlet Bahçeli'nin 401, Trabzon milletvekili Koray Aydın'ın 72 ve eski MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu'nun da 43 delegenin adaylık için imza topladığını bildirdi.

        BAHÇELİ KONUŞTU

        Kurultayda "Fedakar dava arkadaşlarım, yiğit bozkurtlarım, sevgili asenalar, bugün Ankara bir başka güzel. Yenilmedim, yenilmeyeceğim diyen millet sevgisi Ankara'da buluştu" diye seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

        "BUGÜN ANKARA BİR BAŞKA GÜZEL"

        Türk dünyasının her köşesinden, bereket ve güzellikleri bu salona taşıyan sayın misafirler, milliyetçi hareketi yükseltme hareketinden asla taviz vermeyen fedakar dava arkadaşlarım, millet, milliyet ve milliyetçiliğin fedakar neferleri ülküdaşlarım, ülkü, ilke mücadelesinin eşsiz temsilcileri, yiğit bozkurtlarım, asaletin, zarafetin ve nezaketin simaları olan sevgili asenalar saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, medyamızın her biri birbirinden değerli medya temsilcileri. Bugün Ankara bir başka güzeldir, bugün Ankara kutlu hareketimizin sevincine ev sahipliği yapmaktadır. Bugün Ankara’da üç hilal ayağa kalkmaktadır, bugün Türklüğün kalp atışları gök kubbeyi çınlatmaktadır.

        Daha birkaç gün önce 89. yılını idrak ettiğimiz cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve partimizin kurucu genel başkanı başbuğumuz Alparslan Türkeş beyi rahmetle anıyorum.Türk milleti sensiz asla diyen vatansever milli vicdanlar başkentte bir araya geldi. Varım, var olacağım, birim bir kalacağım diyen millet evlatları Ankara’ya ulaştı. Yenilmedim, yenilmeyeceğim, yıkılmadım, yıkılmayacağım, düşmedim ve düşmeyeceğim diyen millet sevgisi Ankara’da buluştu.

        Milliyetçi hareket varsa çareler tükenmiş değildir. ülkücü hareket varsa her şey bitmiş değildir. BOP eşbaşkanına, yanına aldığı ihanet arkadaşlarına, kan içen vampirlere inat biz buradayız ve millet için her fedakarlığı yapmaya hazırız.

        BARZANİ İLE VURDU

        AKP Barzani’yle gurur duymuştu. Az kalsın PKK ve İmralı canisiyle gurur duyduklarını ilan edeceklerdi. Bu nedenle AKP tercihini yapmıştır. Onların tercihi peşmergedir. Bizimse, Türk dünyasının birbirinden değerli siz muhterem misafirlersiniz. Türk milleti sizinle övünüyor. Türklüğü etnik mesanesine indiren başbakan bu duygumuzu anlamayacaktır. Siyasetini bölmeye ufalamaya adamış bu zihniyet ne dediğimizi dünya döndükçe fark edemeyecektir.Varsın AKP Barzani’yle övünsün, başbakan varsın şeref kartını İmralı’ya gömsün. Siz bunların hiçbirine aldırmayın, Türk milletinin gerçek övünçleri buradadır. Türklüğün gurur tablosunda yerini alan mümtaz fertler bu salondadır.AKP canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter. AKP Oslo’da düşmanla masaya otursun, biz sizlerle olalım yeter. AKP Habur’da teröristleri karşılasın, biz şehit cenazelerini karşılayalım yeter.

        "HEDEF 2077"

        2023 projesini 1997’den beri aziz milletimizin önüne taşıyan şahsım ve MHP’dir. Bu konuda defalarca uyarıya bulunmamıza rağmen Başbakan Erdoğan, 2023 vizyonunu kendisine mal etmeden hiç vazgeçmemiştir. İstanbul’un fethinin 600. yılında 2053 yılında süper güç Türkiye ülkü ve gayemiz bulunmaktadır. 2013 yılından itibaren 40 yılda bu hedefe varmak ihtimal halindedir.

        Amacımız son yurdumuzda devlet kurmamızın bininci yıl dönümü olan 2077’de Türkiye’nin dünyaya yön veren siyasi ekonomi ve kültür alanında rakipsiz hale gelmesidir. Ekonomi politikalarımızın iki temel esası olan herkese çalışabileceği iş ortamı sağlamak ve geliri adil şekilde paylaştırmak milliyetçiliğimizin insan merkezli olduğumuzun işareti sayılmalıdır.

        Başbakan’ın 2071 hedefi aldatma ve asıl manasından uzak kalmıştır. Bu gidişle Malazgirt zaferinin 1000. yılında Allah muhafaza millet kalmayacak. AKP zihniyeti parçalanmış bir milleti gerçekleştirme arayışındadır.Başbakan’ın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur. 2071 hedefinde Türk kimliği yoktur. 2071 hedefinde Türk yoktur. 2071 hedefinde Türk vatanı da yoktur. Etnik kimliklerle geriletilmiş, Türküm demenin suç sayıldığını bir Anadolu coğrafyası Başbakan Erdoğan’ın isteği ve gizli gündemidir. Yabancı dostları heyecan içindedir.

        OKYANUS ÖTESİ MESAJ

        Okyanus ötesine tutunmadan, milletin haklarını peşkeş çekmeden iktidara ulaşılacağını dosta ve düşmana göstereceğiz. Ülkücü Başbakan, ülkücü Cumhurbaşkanı ve ülkücü Meclis Başkanı’nın aynı anda bulunması ve çalışması hayal değildir.

        Bir insanı muhite bir muhiti vatana ve bir vatanı dünyaya, çağıran yayan sezen ve kavrayan bir geniş vizyon parıltısıyla başarıya varabiliriz. Başarının kitabını yazabiliriz.

        Biz bu ruhla her zorluğu aşmak ve her uçurumu geçersiz kılmak mecburiyetindeyiz. Yoksa başkalarına benzeme alışkanlığa milliyetçiliğe bir şey kazandırmayacağı gibi, uzun vadede tersine çevirecek acı sonuçlara neden olacaktır. Biz yolumuzu ülkümüzü 43 yıl önce dokuz ışıkla belirledik. Başbuğumuz Türkeş beyin işaretiyle yola koyulduk. Çin Sarayı 40 ülküdaşıyla basan Kürşad bizimledir. Milletin tüm evladı bizimledir. Söğüt Ruhu Ertuğrul Gazi hoca bizimledir. Alperenler, akıncılar bizimledir.

        "PKK'LILARA GENEL AF ÇIKARACAKLAR"

        Başbakan Erdoğan’ın çift başkanlıktan şikayet eden tutumu başkanlık sistemine ve eyalet sistemine neden olacaktır. Türk milletinin kanı emilecektir. PKK’lılara genel af çıkarılacaktır. Sözde Kürt sorunu yakıtıyla dört parçalı Kürdistan’ın kurulması kaçınılmaz olacaktır. Askerimizin, polisimizin, korucumuzun kanı yerde kalacaktır. Bunların karşısında tek ve yegane millet gücü ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Üç hilal teslim alınmadıktan sonra, hain niyetler nefes alamayacaktır.Bunun için bize silahların susmasını istemediğimiz çamurunu atıyorlar bırakın atsınlar. Bizim tarafımız belli duruşumuz ortada. Biz milli hafızamızı kaybetmedik. AKP ve CHP emperyalist güdümlü vicdanını devretmiş sözde aydınlar tarafından alkışlansın bizim gündemimizde değildir. Hepsi bir olsun alayı birlik olsun Allah’ın izniyle hepsine yeteriz. Hepsine gününü gösteririz.Bugün durum çok ciddidir. Bu gidişata dur denilmezse, kanlı çatışma kardeş kavgası ve bölünmüş bir Türkiye ortaya çıkacaktır.

        9 MADDELİK MİLLİ MUTABAKAT METNİ

        Hazırlamış olduğumuz dokuz maddelik Milli MUtabakat Metnini açıklamak istiyorum:

        1- Türkiye Devleti sokakta bulunmamıştır. Sokağa teröre ve Ak Parti’ye teslim edilmeyecektir.

        2- Türkiye Cumhuriyet Devleti tektir, ülkesi bütündür.

        3- Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kurucusu ve sahibi topyekun büyük Türk milletidir.

        4- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes din dil mezhebe bakılmaksızın Türk milletinin eşit ve saygın fertleridir.

        5- Türk milletine yeni vatandaşlık arayışları boştur.

        6- Türk milleti varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacaktır.

        7- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına Türk milliyetçileri iri diri olduktan sonra kimse son ihanet vuruşunu yapamayacaktır.

        8- Bu yüzden ülkücü hareketin sessiz duyarsız kalması da asla düşünülemeyecektir.

        9- Türkiye bizimdir, bu aziz vatan hepimizindir.

        DUA İLE BİTİRDİ

        Şairimiz Arif Nihat Asya’dan ilham alarak hazırladığım duayı okumak istiyorum:Minarelerimizi ezansız, gökyüzümüzü bayraksız bırakma Allah’ım. Biliyoruz hasma karşı koymasını, bizi cansız bırakma Allah’ım. Bizi havasız susuz ve vatansız bırakma Allah’ım. Biz ki bin yıllık kardeşlik dedik, bizi ayrı düşürme Allah’ım. Biz ki bağımsızlıkta karar kıldık, bizi esaret altında bırakma Allah’ım. Felaketleri at hanemizden bizi gaip koyma Allah’ım. Milletimi yaşat, devletimi var et, sen bizden varlığını esirgeme Allah’ım. Bozkurt’un başını dik, üç hilalin geleceğini kutlu et Allah’ım.

        ŞAHİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

        MHP 10. Büyük Kurultay'ı Arena Spor Salonu'nda başladı. Büyük kurultayda daha önce adaylığını açıklayan MHP 19. dönem Kayseri Milletvekili Dr. Seyfi Şahin adaylıktan çekildi.

        MHP 10. Büyük Kurultay'ına aday olan Dr. Seyfi Şahin adaylıktan geri çekildi. Türk-İslam ülküsü yolunda 40 yılı aşkın süredir çizgisinden vazgeçmediğini belirten Şahin, ''İstikametimden şüphe etmeden MHP'li kimliğimle davamı sürdürdüm. Bu emek ve tecrübeme güvenerek Türkiye'nin ve partimin geldiği noktada vahim gidişata dur demek adına genel başkanlığa aday oldum. Ancak kongre çalışmalarım sonucunda gördüğüm tablo partimde iddiamı sahaya yansıtacak şartların mevcut olmadığıdır.'' diye konuştu.

        Tüm adaylara başarılar dileyerek genel başkanlık yarışının içinde olmayacağını beyan eden Şahin, ''Aynı heyecanı taşıdığım gönüllerinde yer bulduğum tüm ülküdaşlarıma ve bana destek veren herkese teşekkür eder, kongrenin hayırlar getirmesini dilerim.'' şeklinde konuştu.

        KONGREDEN NOTLAR

        MHP10. Olağan Büyük Kurultayı’nın başlamasına saatler kala, kurultayın yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu tamamen doldu. Salonun dolması üzerine partililer spor salonun bahçesine alınmaya başlandı.

        MHP’nin Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak olan 10. Olağan Kurultayı’na partililer ilgisi büyük oldu. Spor salonun kapasitesinin dolması üzerine dışarıda kalan partililer spor salonun bahçesine alınmaya başladı. Türk dünyasından da seçkin davetlilerin katılacağı kurultaya, medyanın da ilgilisi büyük oldu. Parti merkezine yaklaşık 950 gazetecinin akredite olduğu öğrenildi. Kurultay salonunu dolduranMHP'liler sloganlarla kurultayın başlamasını bekliyor. Kongrenin sloganı olarak 'Türk milleti sensiz asla' sözü seçildi. Salonda Atatürk ve Alparslan Türkeş'in posteri yer alırken, Devlet Bahçeli, posterinin salona asılmasını istememişti. Mehteran Takımı kurultay öncesi bir gösteri yapacak. Kurultayda bin 240 delege oy kullanacak. Kurultay öncesi 10 isim adaylığını açıklamıştı. Aday olabilmek için 40 delegenin imzası gerekiyor. Kulislerde kurultaya 3 ya da 4 ismin aday olarak katılabileceği konuşuluyor.

        Bu arada salonun dolması nedeniyle kalabalık salon dışına taştı. Salon dışında geniş güvenlik önlemleri alındı. Girişlerde arama yapılıyor. Salon dışında konukları ağırlamak için bir de çadır kuruldu.

        BAHÇELİ'DEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bugün, başını kaldıran fitne, amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP'ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. İçimize sokulmaya çalışılan dedikodu ve entrika Türkiye sevdalısı siz değerli dava arkadaşlarım tarafından yerle bir edilmiştir'' dedi.

        Bahçeli, kurultayın kapanışında yaptığı konuşmada, demokratik kültürün tüm yönlerinin kurultay salonuna hakim olduğunu belirtti.

        ''Milliyetçi ülkücü hareketin düşünceleri, gelecek vizyon ve umutları burada paylaşılmıştır'' diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

        ''Bugün, başını kaldıran fitne, amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP'ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. İçimize sokulmaya çalışılan dedikodu ve entrika Türkiye sevdalısı siz değerli dava arkadaşlarım tarafından yerle bir edilmiştir.

        Bugünkü tabloyla partimizin itibar ve saygınlığı kazanmıştır. Partimizin 43 yıllık birikim ve hatıraları yeniden zafere ulaşmıştır. Milliyetçi ülkücü irade seçimini yapmış ve istikrarda karar kılmıştır. Milliyetçi ülkücü duruş, maceraya prim vermemiş, Türk milletinin yanında durduğunu haykırmıştır.

        Muhterem dava arkadaşlarım, milliyetçi hareketi dün, bugün ve yarın ölçeğinde vicdan terazisiyle tartmışlar ve iradelerini yansıtmışlardır. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz ve Türk siyasetinin en büyük geleneklerinden olan partimiz basiretin ve erdemin yolundan ve izinden ayrılmayacağını kanıtlamıştır. Bu açıdan son derece mutlu ve bahtiyarım.''

        ''Oyunları bozarak...''

        Konuşmasında ilkelerinden ve ülkülerinden hiç ayrılmadıklarını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

        ''Aksini söyleyenler yanlışın içinde olanlardır. Biz hiç durgun, yorgun ve hareketsiz kalmadık. Oyunları bozarak, ihanet düzeneklerini yararak, senaryoları muhataplarının başına geçirerek bugünlere geldik, sizlerin huzuruna çıktık.

        Geliştik, amma velakin başkalaşma fırtınasına tutulmadık. Değişim kabına girerek kılık ve fikir, hamdolsun değiştirmedik. Zamanın gereklerini üslup ve fikriyatımıza yerleştirdik, ama yönümüzden sapmadık. Büyüdük, ama gerçeklerimizden ayrılmadık. Çağı anladık, gelişmeleri yorumladık, küreselleşmeyi kavradık, ama çizgimizden dönmedik, kutsallarımızı satmadık. Her defasında birlik dedik, bütünlükte buluşalım kararında olduk.

        Türk milleti için istediklerimizi, aziz dava arkadaşlarımız için de diledik ve dilemeye de devam edeceğiz. Düşündük ki vahdette hayır, kesrette şer vardır. Her defasında, gelin ayrı durmayalım, dargın kalmayalım, dağınık olmayalım dedik, kucağımızı açtık. Uzak olmayalım, yabancı görünmeyelim, yalnız bulunmayalım dedik, bağrımızı açtık. Bundan sonra da aynı heves ve heyecanla yolumuza devam edeceğiz.''

        ''Zaman, herkese her yere her gönle ulaşma zamanıdır''

        Devlet Bahçeli, partisinin demokrasi ile milliyetçiliğin ayrılmaz bir bütün olduğunu üslup ve uygulamada yeniden gösterdiğini bildirdi.

        Aynı zamanda bu kurultayın iktidara ulaşma konusunda çığ gibi büyüyen istek ve arzunun somutlaşmış hali olduğuna işaret eden Bahçeli, konuşmasında şunları vurguladı:

        ''Bugün Ankara bu vesileyle tarihi bir gün ve iradeye şahitlik etmiştir. Aziz dava arkadaşlarım Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların çözülemez olmadığını göstermişlerdir. Bu görkemli toplantımız milletimize duyulan sevdanın eseridir. Bu şölenimiz Türk dünyasına karşı beslediğimiz hasretin neticesidir. Bu toyumuz Türk milliyetçilerinin başarıyı yakalama konusundaki şaşmaz tercihinin örneğidir.

        Tekrar üstlendiğim bu kutlu görevi layıkıyla bir kez daha yerine getireceğimden ve sizlerin yardımınızla Türk milletinin sözcüsü olacağımdan ve Milliyetçi Hareket Partisinin iktidara taşımak için elimden gelen çabayı göstereceğimden hepiniz emin olunuz.

        Türkiye'nin zorluklarla dolu gelecek günlerinde, birlikte ve omuz omuza sizlerle yürümekten onur duyacağım. Her bir kardeşimi kucaklayarak milliyetçi hareketi inşallah iktidara götüreceğim.''

        ''Bugün küskünlüklerden, kırgınlıklardan ve ihtilâflardan sıyrılma, birleşme, bütünleşme, kucaklaşma, bir olma, iri olma, diri olma, bölünme, parçalanma, ayrı düşme, ben davası güderek küçük hesaplar peşinde koşma günü değildir'' diye konuşan Bahçeli, şunları kaydetti:

        ''Bugün kırma kırılma, küsme küstürme, dışlama, hor görme, küçümseme günü değildir. Artık zaman her yere, herkese ve her gönle ulaşma zamanıdır. Artık zaman uyanma, uyandırma, dirilme ve direnç gösterme zamanıdır. Artık zaman hak ve hakikatte, müreffeh Türkiye'de buluşma zamanıdır. Artık zaman, milliyetçi hareketi tek başına iktidara taşıma zamanıdır.

        Bu düşüncelerle 10. Olağan Büyük Kurultayımıza katılan herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum.''

        İŞTE MHP'NİN YENİ A TAKIMI

        Bahçeli'nin, Merkez Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: "Yıldırım Tuğrul Türkeş, Edip Semih Yalçın, Faruk Bal, Tunca Toskay, İsmet Büyükataman, Münir Kutluata, Reşat Doğru, Emin Haluk Ayhan, Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Ruhsar Demirel, Mustafa Erdem, Hamit Ayanoğlu, Abbaz Bozyel, Zuhal Topçu, Atilla Kaya, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Celal Adan, Murat Başesgioğlu, Oktay Öztürk, Bahattin Şeker, Şefkat Çetin, Yaşar Yıldırım, Mustafa Mit, Ömer Haluk Pirimoğlu, Necati Özensoy, Cemal Çetin, Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Münip Gökçen, Harun Öztürk, Turan Yaldır, Alper Çağrı Yılmaz, Mehmet Parsak, Ruhi Ersoy, Mehmet Kılıç, Erol Gül, Hamit Kocabey, Selçuk Coşkun, Alparslan Kaya, Yılmaz Tankut, Hidayet Kılıç, Sahir Solmaz, Salih Dilek, Recep Dumanlı, Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Mehmet Sami Uzun, İsmail Hakkı Yücel, Kamil Aydın, Nizamettin Kazancı, Veysel Esen, Mustafa Eraslan, Osman Durmuş, Saffet Sancaklı, Kemal Çelik, Taner Gökçek, Murat Türkmen, Mehmet Bülent Karataş, Özcan Pehlivanoğlu, Ömer Demirel, Kadir Şekerci, Erdem Karakoç, Mehmet Müftüoğlu, Mehmet Ali Tanrıverdi, Hediye Akdere, Şenol Bal, Sema Doğan, Figen Tosuner, Muharrem Yıldız, Hasari Güler, Bulduk Özdemir, İbrahim Çiftçi, Erkan Bülent Haberal, Hüseyin Yıldız, İbrahim Karayiğit ve Halil Öztürk."

        Merkez Disiplin Kurulu ise Fatin Özdemir, Talat Göğebakan, Öncül Kazancı, Yücel Bulut, Bahadır Akyüz, Hızır Ofluoğlu, Erdem Şenocak, Metehan Özkan ve Adnan Serbes'ten oluştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ