Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde işsiz 40 yaşındaki Uğur Özdemir, iddiaya göre limanda bira içen ve kendisine bira vermeyen çiftçi 37 yaşındaki Recep Kurt'u bıçaklayarak öldürdü.

        Doruk ÖNAL / ŞARKÖY (AHT)

        Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Ak Parti İlçe Başkanı Osman Kurd'un yeğeni Recep Kurd (37), kendisinden bira ve para isteyen alkollü ve madde bağımlısı olduğu öne sürülen kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Zanlıyı linç etmek isteyen yaklaşık 700 kişilik kalabalık, emniyet binasını taş ve şişe yağmuruna tuttu.

        İstiklal Mahallesi Sarıcapaşa Caddesi üzerinde bulunan küçük limanda dün gece saat 21.30'da meydana gelen olayda, çiftçi Recep Kurd, iddiaya göre aldığı biraları poşete koyup limandaki kayalıkta içmek için yürümeye başladı. Bu sırada burada bulunan ve alkollü olduğu, madde bağımlısı olduğu öne sürülen Uğur Özdemir, Kurd'un yanına gelerek bira istedi. İddiaya göre kendisine bira veren Kurd'dan daha sonra da para isteyen Özdemir, bunu alamayınca "Keserim seni" diye tehdit etti. Sabıkalı olduğu öne sürülen Uğur Özdemir (44), Kurd'u kalbinin altından bıçakladı. Ağır yaralanan Kurd kaldırıldığı Şarköy Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan Özdemir, emniyet müdürlüğüne götürülürken, vatandaşlar da emniyet önünde beklemeye başladı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğünde sabaha kadar gözaltında tutulan şüpheliyi dışarıda bekleyen kalabalığın artması üzerine, Tekirdağ merkez, Çerkezköy ve Çorlu'dan ek çevik kuvvet takviyesi getirildi. Panzerli araçların gelmesiyle halk emniyet önünde birikti. Biber gazı sıkılmasının ardından halk galeyena geldi. Yaklaşık 700 kişilik kalabalık, emniyet müdürlüğü binasına girmek istedi ve polis tarafından güçlükle önlendi. Vatandaşlar ilçe emniyet müdürüne tepki gösterdi. Emniyet binasına taş su şişesi, bisikletler, belediyenin önündeki çiçeklikler fırlatıldı. Emniyet binasının camları atılan taşlardan kırıldı. Panzer geçmesin diye önü yola çekilen traktörle tıkandı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz Şarköy'e gelerek vatandaşları sakin olmaya davet etti.

        Ak Parti İlçe Başkanı Osman Kurd'un yeğeni olan Recep Kurd'un cenazesi ikindi vakti toprağa verilirken, vatandaşların ise dün geceden bu yana emniyet önündeki bekleyişi sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ