Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den AK Parti'ye transfer

        Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Remzi Sadi, AK Parti'ye katıldı.

        Sadi'nin AK Parti'ye geçişi dolayısıyla AK Parti İl Başkanlığı'nda tören düzenlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Antalya'daki üye sayısının 150 bine ulaştığını ifade etti. 2002 yılından bu yana AK Parti'nin oy oranının yüzde 21'den yüzde 39'a yükseldiğini anlatan Türel, daha fazla başarı için yenilenmenin gereğine işaret etti.

        Muhalefet partilerinin ise AK Parti'nin başarısı karşısında bazı değerlerin arkasına sığındığını kaydeden Türel, ''Milletimizin değerleriyle kendi politikalarını karıştırdılar. Milletimizin değerlerine kendi politikaları adına hep siyaset malzemesi olarak baktılar. Bunun son örneğini Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gördük. Cumhuriyet Bayramı bütün Türk milletinin sahip çıkması gereken bir değerdir, hiç bir zaman tek bir partinin sahip çıkması gereken değer olamaz'' dedi.

        AK Parti iktidarının, Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti değerlerine iktidara geldiği günden itibaren ''dört elle sarıldığını'' ve bu değerleri tartıştırmadığını ifade eden Türel, bazı partilerin ise bu değerleri ''kendi mülkiyetindeymiş'' gibi davrandığını ileri sürdü. Bu şekilde davranan parti mensuplarının kendilerini kandırdıklarını dile getiren Türel, ''Cumhuriyetçilik lafla olmaz, sözle olmaz, çalışmakla olur. Bu ülkeye, millete, şehre eser kazandırmak hizmetle olur. AK Parti Ulu Önder'in gösterdiği muasır çizginin peşinden koşan tek parti olarak tarihindeki yerini almıştır'' diye konuştu.

        Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına alternatif program oluşturmanın ''bölücülük'' olduğunu ifade eden Türel, bu davranışın birleştirici değerlerle bağdaşmadığını kaydetti. Türel, ''CHP iktidarda olsaydı alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapar mıydı? AK Parti iktidarda bulunuyor diye alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapmak ne demek, Cumhuriyeti bölmek demektir'' dedi.

        CHP'li Belediye Meclis Üyesi Remzi Sadi'nin AK Parti'ye geçişinden duyduğu mutluluğu dile getiren Türel, ''Remzi Sadi, siyasette bir ağır başın ifadesi olmuştur, aramıza gelmesinden dolayı partim ve şahsım adına memnuniyet duyuyorum'' diye konuştu.

        "SORUNLARI BÜYÜTEN BİR YÖNETİMLE YÜRÜYEMEM"

        Remzi Sadi de siyasi hayatında yeni bir sayfa açtığını belirtti. Partisinden istifasının CHP'nin tüzel kişiliğiyle ilişkili olmadığını anlatan Sadi, partide temsil yetkisini yürüten kişilerle uyumsuzluk yaşadığını söyledi. Sorunları büyüten bir yönetimle birlikte yürümesinin mümkün olamayacağını kaydeden Sadi, Antalya'nın yerel hizmetlerde yanlış yönetildiğini, kaynaklarının israf edildiğini öne sürdü.

        CHP'de Mustafa Kemal Atatürk'ün temel ilkeleriyle çelişen bir yapının olduğunu ileri süren Sadi, ''Gerçekleri klişe sözlerle gizleyerek, görünürde halkımızın bu hassasiyetlerini önemsiyor ve bu yönde mücadele ediyormuş gibi davranan bu kişilerin, hepimizin tartışılmaz ortak ülküsü olan kutsal değerlerimizi, başarısızlıklarını örtmede bir araç olarak kullanma becerileri ne yazık ki gayet güzel sahnelenebilmektedir'' dedi.

        AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, bugüne kadar değişik partilerden bir çok kişinin AK Parti'ye geçtiğini hatırlattı. Gönlünde hizmet sevdası barındıran herkesi AK Parti'ye davet eden Köse, Remzi Sadi'yi her yerde doğru bildiğini söyleyen, yanlışa imza atmayan bir siyasetçi olarak tanıdıklarını kaydetti.

        Cumhuriyet Bayramı'ndaki alternatif kutlamalara da dikkati çeken Köse, bu kutlamalarla AK Parti'nin Cumhuriyet'e karşıymış, törenleri engelliyormuş gibi bir hava yaratıldığını kaydetti. Antalya'da da böyle olumsuz tablo oluştuğuna işaret eden Köse, ''Hiç kimse AK Partililerden daha fazla cumhuriyetçi değildir. Gece gündüz durmadan, yeri geldiğinde uykusuz kalarak fedakarlık yaparak çalışan bir Başbakan var. Türkiye'yi ve Cumhuriyet'i yüceltmek için çalışan bir Başbakan var. Böyle bir tablo karşısında 'Cumhuriyet'e karşı çıkıyor, kutlamaları yasaklıyor' diyenin alnını karışlarız. Hiç kimse AK Partililerden, AK Parti'den daha fazla cumhuriyetçi olduğunu iddia etmesin'' dedi.

        Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Türel, Remzi Sadi'ye rozetini taktı. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani ve partililer katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ