Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen helikopterde şehit olan askerlerimiz, memleketlerinde toprağa veriliyor. Şehit askerlerden 3'ü dün toprağa verilmişti, 14 askerimiz de bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

        Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen helikopterde şehit olan askerlerimiz, memleketlerinde toprağa veriliyor. Şehit askerlerden 3'ü dün toprağa verilmişti, 14 askerimiz de bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

        CUMHURBAŞKANI GÜL DE KATILDI

        Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin cenazeleri memleketlerinde dualarla toprağa verildi. 27 yaşındaki Pilot Üsteğmen Yakup Çınar, Ankara Kocatepe'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kız kardeşi hemşire Serpil Çınar ağabeyinin askeri üniformasının giydi. Serpil Çınar abisini asker selamıyla uğurladı.

        Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kabine üyeleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende sağlık ekipleri de hazır bulundu.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit babası Kemal Çınar'la el ele naaşın başına geldi. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu aynı anda camiye girdi. Şehidin babası, tören boyunca metanetini korudu. Şehidin ailesi ve eşi Fethiye Çınar gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazının kılınmasının ardından binlerce kişi dua etti. Gözyaşları içerisinde top arabasına konulan şehit Çınar, defnedilmek üzere Sincan Çimşit Köyü Şehitliği'ne götürüldü.

        "OĞLUM SENİNLE BURADA MI BULUŞACAKTIK"

        Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik'in cenazesi, Kayseri'nin Sarız İlçesi'nde toprağa verildi.

        Sarız İlçesi Cumhuriyet Meydanı Merkez Camii önünde düzenlenen törene, şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik'in yakınları, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, MHP Kayseri Mililtvekili Yusuf Halaçoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Baran, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, Sarız Kaymakamı Mustafa Mendeş, Belediye Başkanı Ömer ;Faruk Eroğlu ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

        Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun önünde gözyaşı döken anne Kamer Çelik, "Oğlum seninle burada mı buluşacaktık? Benim bekar oğlum. Kınalı kuzum" diyerek ağıt yaktı. Ardından baygınlık geçiren Kamer Çelik'e yakınları ve sağlık görevlileri müdahale etti.

        Cenaze törenine katılanlar, sık sık tekbir getirdi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Mehmetçiğe uzanan eller kılınsın' sloganları attı.

        Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Çelik'in cenazesi, Sarız'a bağlı Büyük Sobaçimen Köyü mezarlığında toprağa verildi.

        "BABAM BİZE SARILACAK MI?"

        Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in cenazesi, Akşehir ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit Mesut Şeker'in (32) cenazesi ilk olarak ilçeye bağlı Reis beldesindeki babaevine getirildi.

        Bu sırada, anne ve babaları boşandığı için halaları Hatice Şeker'in yanında yaşayan şehidin oğlu Mevlüt Kaan (7) ile kızı Merve (9) arasında herkesi duygulandıran bir diyalog yaşandı.

        Mevlüt Kaan'ın ''Babam bize sarılacak mı?'' diye sorması üzerine, ablası Merve'nin ''Biz ona, o da bize sarılacak ablacığım. Daha sonra da cennete gidecek'' demesi herkesi duygulandırdı.

        Şehidin kız kardeşi Hatice Şeker, gazetecilere, ''Geçtiğimiz perşembe günü kardeşimle sarılıp, vedalaştık. Birbirimize hakkımızı helal ettik. Şimdi bu şekilde geldi'' dedi.

        Ağlayan Hatice Şeker'e sarılan iki kardeş, ''Hani ağlamak yoktu? Ağlamayacağız'' diyerek, halalarını teselli etmeye çalıştı.

        Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin yapılacağı 75. Yıl Cumhuriyet Parkı'na getirildi. Törende konuşan askeri personel de duygusal anlar yaşadı.

        Burada Mevlüt Kaan ile Merve Şeker kardeşler, babalarının tabutuna sarıldı. Şehidin yakınları tabuta uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.

        Törene katılan şehidin ayrıldığı eşi Kezban İz de Türk bayrağına sarılı tabuta dokundu. Oğlu daha önce şehit olan bir anne ise elindeki oğlunun fotoğrafıyla tabuta sarılarak, ''Oğluma selam söyle. Mekanı cennet olsun'' diyerek ağladı.

        Şehidin naaşı, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda belde mezarlığına götürüldü. Bu sırada, Mevlüt Kaan ve Merve Şeker kardeşler, el sallayarak babalarını uğurladı.

        ''Biz her zaman sizin yanınızdayız''

        Törene katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in aileye taziyede bulunduğu sırada babaanne Fadime Şeker, ''Torunumdan bana 2 yavru emanet kaldı. Artık bunlara nasıl bakıp ilgileneceğim, ne olacak bunlara?'' diye sordu.

        Bakan Şimşek de ''Ben size Başbakan'ın selamını getirdim. Hiç merak etmeyin, en iyi şekilde çocuklara bakılacak ve destek verilecek. Biz her zaman sizin yanınızdayız'' diye konuştu.

        Daha sonra şehit Şeker'in cenazesi belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "GÖREVİM BİTMEDEN EVLENMEM"

        Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan astsubay kıdemli çavuş Erkan Yalçın'ın (25) cenazesi memleketi Bartın'ın Ulus ilçesinde toprağa verildi.

        Ulus Devlet Hastanesi morgu önünde cenazenin çıkarılmasını bekleyen şehit askerin babası Ahmet Yalçın, annesi Zeynep Yalçın ile kardeşleri Gebze'de polis olan Ekrem, Zonguldak'ın Devrek ilçesinde astsubay olan Erdal ve Ulus ilçesinde taksicilik yapan ikizi Ercan, burada taziyeleri kabul etti.

        AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, askeri yetkililer de aileye taziyelerini iletti.

        ''Doğu görevim bitmeden kesinlikle evlenmem''

        Şehit Yalçın'ın arkadaşı Soncay Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yalçın ile en son Kurban Bayramı'nda görüştüğünü ve sözlüsüyle evlenmeleri konusunda ikna etmeye çalıştığını söyledi.

        Ay, ''Erkan'ın çok sevdiği sözlüsü vardı. Birbirlerini de çok seviyorlardı. Kendisiyle son görüştüğümüzde ''artık evlenin'' dememize karşı çıkmıştı. Birkaç kez konuyu açmamıza rağmen, ''Doğu görevim bitmeden kesinlikle evlenmem. Kaderimizde şehit olmak da var. Şehit olup, arkamda gözü yaşlı bir eş ve yetim çocuk bırakamam'' diyordu. Sanki, şehit olacağı içine doğmuştu. Şehit haberini aldığımızda ilk bu sözleri aklımıza geldi'' diye konuştu.

        Dualarla uğurlandı

        Şehit Yalçın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu hastane morgundan alınarak vatandaşların da katıldığı kortej eşliğinde yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Kaldırım Mahallesi Ihlamur Sokak'taki evinin önüne getirildi.

        Şehit Yalçın'ın naaşı, Bartın İl Müftüsü İsmail Bayrak'ın duası ardından askeri araca konularak Merkez Ulu Camisi'ne götürüldü.

        Ulu Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Bartın Valisi Bülent Savur, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Yalçın'ın cenazesi askeri top aracına konularak polis ve askeri manga eşliğinde ilçe merkezindeki aile kabristanında toprağa verildi.

        Bu arada ilçede hemen hemen tüm evlerin pencere ve balkonlarına Türk bayrağı asıldı.

        ''İzinli olmasaydım ben de o uçakta ulacaktım''

        Bu arada şehit Yalçın'ın, Siirt'te silah arkadaşı Uzman Çavuş Mustafa Yeşilyurt da cenaze törenine katıldı.

        Yeşilyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada uçak kazasından 3 gün önce düğün merasimi için izne ayrıldığını söyleyerek, ''Şehit arkadaşlarımla ben de aynı timde görev yapıyordum. Düğünüm olacağı için izin alıp, memleketim Kocaeli'ye gitmiştim. Şayet izin almasaydım o askeri uçakta ben de olacaktım ama uçakta olmadığıma sevinemiyorum. 17 arkadaşımızı kaydettik, üzüntümüz çok büyük'' diye konuştu.

        YAKINLARI BAYGINLIK GEÇİRDİ

        Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici, memleketi Kırklareli'de toprağa verildi.

        Şehit Üsteğmen Yenici'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, Babaeski Devlet Hastanesi morgundan Kuleli köyündeki baba ocağına getirildi.

        Şehidin kızları 6 aylık Cemre Hüma ile 3 yaşındaki Zeynep Dora, babalarının tabutunun başında bekledi. Zeynep Dora'nın gözyaşları törene katılanları ağlattı, baygınlık geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

        Şehit Üsteğmen Yenici'nin cenazesi, köy camisinde İl Müftüsü İsa Saim'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, köy mezarlığında toprağa verildi.

        Cenaze törenine şehidin babası Ali Yenici, annesi Ayşe Yenici, eşi Simge Yenici ve yakınları ile Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, CHP Kırklareli milletvekilleri Turgut Dibek ve Mehmet Siyam Kesimoğlu, askeri yetkililer, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "GÜLE GÜLE OĞLUM. ARKANDA İKİ TANE DAHA ASLAN VAR"

        Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (23), Mersin'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

        Kızılgedik'in cenazesi, Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine götürüldü. Burada yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Muğdat Camisi'ne getirildi.

        Törene, şehidin annesi Fatma, babası Ergun ile kardeşleri Erdinç, Eda ve Yusuf Kızılgedik'in yanı sıra Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

        Şehidin ağabeyi Erdinç Kızılgedik, cenaze namazı öncesinde, kardeşinin fotoğrafını uzun süre taşıyarak gözyaşı döktü.

        Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda top arabasına konulan şehidin cenazesi, şehitliğe götürüldü. Bu sırada vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

        Tören sırasında zaman zaman asker selamı veren şehidin annesi Fatma Kızılgedik, tabut top arabasına konulurken, ''Güle güle oğlum, arkanda iki tane daha aslan var'' diye seslendi.

        Şehidin cenazesi, Mersin Şehir Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

        "BİZE ÇOK EMEĞİN GEÇTİ, HAKKINI HELAL ET YAVRUM"

        Siirt'in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur, memleketi Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Tabuta sarılan anne Hanife Karasungur, 'Bize çok emeğin geçti, hakkını helal' diyerek oğluna son kez seslendi. Şehidin cenaze törenine yakınlarının yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

        10 Kasım 2012 tarihinde bütün Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazasında 17 asker şehit olmuştu. Siir'in Pervari ilçesi Hasantepe mevkisinde icra edilecek operasyona katılmak üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzm. Çvş. Onur Karasungur ve Jandarma Uzm. Çvş. İbrahim Çelik için memleketleri Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi.

        Şehit Onur Karasungur'un hastaneden alınan naaşı Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı kasabasındaki babaocağına getirildi. Burada şehidin yakınlarından helallik istendi. Anne Hanife ve baba Bilgi Karasungur ile şehidin diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra Türk bayrağına sarılı tabut kasaba meydanına getirildi. Burada da oğlunun tabutuna sarılan anne Hanife Karasungur, "Oğlum bize çok emeğin geçti. Hakkını helal et." dedi.

        Öğle namazı sonrası Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil tarafından şehidin cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit Karasungur, tekbir ve dualar eşliğinde getirildiği kasaba mezarlığında toprağa verildi.

        Cenaze törenine şehit yakınları ve Bakan Yıldız'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Ali Demiral, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile çok sayıda sivil ve askeri erkan katıldı. 5'i erkek 2'si kız toplam 7 kardeşin en küçüğü olan şehit Onur Karasungur, 1,5 yıl önce göreve başlamıştı. Karasungur, bekardı.

        "BENİM GÜZEL OĞLUM, BÖYLE Mİ GELECEKTİN EVİNE"

        SİİRT'in Pervari İlçesi'nde geçen cumartesi sabahı düşen askeri helikopterde şehit olan 17 askerden 22 yaşındaki Uzman Çavuş Dinçer Ersoy, memleketi Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

        Dün askeri uçakla Çorlu Havaalanı'na getirilen şehidin cenazesi, gece Çerkezköy Devlet Hastanesi morgunda bekletildi. Bugün sabah ise şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un cenazesi, askerler tarafından alınarak konulduğu cenaze aracıyla Atatürk Caddesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada baba Mustafa Ersoy, yakınlarına "Ağlamak yok. Dik durun" diye seslendi. Anne Hatun Ersoy ise "Benim güzel oğlum. Sen böyle mi gelecektin evine?" diye feryat etti. Okunan duaların ardından, bugün öğleden sonra okula gitmeyen yaklaşık bin lise öğrencisi, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak evin önünde İstiklal Marşı'nı okudu. Öğrecilere toplanan kalabalık da eşlik etti.

        10 bin kişi uğurladı

        Daha sonra cenaze aracına alınan şehidin cenazesi Osmanlı Camii'ne getirildi. Buradaki törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdelen, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaattin Akbulut, CHP Tekirdağ milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, MHP Tekirdağ Mliletvekili Bülent Belen, şehidin yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kalabalık sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

        Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un cenazesi, ilçe mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

        Öte yandan cenaze töreni sırasında, üzerinde üniforma bulunan ve kendisini Astsubay olarak tanıtan ;31 yaşındaki Zeynep Demirli, şüpheli görülünce polis tarafından gözaltına alındı. Demirli'nin, astsubay olmadığı belirlendi.

        DADAŞ DİYARINDA ŞEHİT ATEŞİ

        Siirt’te düşen helikopterde şehit olan Erzurumlu uzman Çavuş Kürşat Güneş gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce Erzurumlunun katıldığı cenaze töreninde teröre öfke vardı. Elindeki evlilik fotoğrafı ile eşinin tabutuna sarılarak ağlayan Hatice Güneş baygınlık geçirdi. 112 sağlık görevlilerinin müdahale ettiği genç kadın bayan astsubaylar tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

        Cenaze törenine katılan baba Ağa Güneş ve anne Rahime Güneş ise adeta ayakta durmakta güçlük çektiler. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışan anne ve babanın gözyaşları törene katılan herkesi ağlattı.

        Lala Paşa Cami’inde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Sağlık bakanı prof. Dr. Recep Akdağ, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmat Küçükler, 9. Kolordu komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Palandöken belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkan8ı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları askeri erkan ve çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı.

        Cenaze töreni sonrası törene katılan binlerce Erzurumlu teröre öfke kustu. “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” şeklinde slogan atan vatandaşlar terörün artık bitmesini istediler.

        Şehit uzman çavuşun cenazesi daha sonra kortej eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden havuzbaşına kadar top arabası üzerinde getirildi. Kortej yürüyüşüne dev Türk bayrağı ve ellerindeki bayraklarla eşlik eden binlerce vatandaş tekbir sloganları eşliğinde teröre tepki gösterdiler.

        GÖZYAŞLARI SEL OLDU

        Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi memleketi Gümüşhane’de son yolculuğuna uğurlandı.

        Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde düzenlenen cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, şehit askerin ailesi ve binlerce vatandaş katıldı.

        Binlerce kişinin katıldığını cenaze namazını Gümüşhane İl Müftüsü Süleyman Aktaş kıldırdı. Aktaş, namaz öncesi şehitlik mertebesinin yüceliğinden bahsetti. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerler şehidin tabutunu omuzlaması sırasında tabutun yanına gelen Baba Kenan Tüfekçi, Anne Asiye Tüfekçi, kız kardeşleri Nuran ve İknur ve erkek kardeşi Yakup gözyaşlarına boğuldu.

        Cenazeye ayrıca Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından çelenk gönderildi. Törenin ardından yüzlerce araç konvoyu eşliğinde Bakan Bayraktar ve beraberindekiler şehidin defnedileceğini Akçal köyüne hareket etti.

        Şehit asker Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi, ikinci namazının müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

        Öte yandan, Gümüşhane-Tirebolu karayolu tören boyunca ulaşıma kapandı.

        "AĞLAMAYACAĞIM SANA SÖZ VERDİM"

        Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in cenazesi, memleketi Adana'nın Feke ilçesinde toprağa verildi.

        Bekar olan ve 3 yıl önce göreve başladığı öğrenilen şehit Uzman Çavuş Erdal Tekin'in (24) cenazesi, Adana Askeri Hastanesi morgundan alınarak cenaze nakil aracıyla Feke'nin Gürümze köyüne getirildi. Şehidin tabutu törenin yapılacağı Gürümze Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirildiği sırada vatandaşlar tekbir getirip, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Yakınları ise feryat edip gözyaşı döktü. Baba Rafi ve anne Yüksel Tekin, tabuttaki evlatlarının fotoğrafını öptü. Şehit annesi, "Ağlamayacağım. Sana söz verdim" dedi.

        Törene katılanlar, şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Bu sırada şehidin kız kardeşi Sibel Tekin baygınlık geçirdi. Sedye ile ambulansa götürülen Sibel Tekin’e sağlık görevlileri müdahale etti. Özel harekat ve çevik kuvvet polisleri de törenin yapıldığı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Şehidin cenaze namazını Adana Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Şehidin tabutu bir süre askerlerin omzunda taşındı. Daha sonra vatandaşlar şehidin tabutunu omuzlarında taşıyarak, sloganlar eşliğinde köy mezarlığına getirdi. Şehidin naaşı burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Cenaze törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ