Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cami imamına 27 bıçak darbesi

        Cemal AŞAN/AHT

        Van'ın Özalp İlçesi'nde bulunan Bilali Habeş Camii İmamı Nazım Ak, kayınpederi, kayınbiraderi ile eşinin dayısı tarafından 27 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin sebebi henüz bilinmezken, cinayeti işlediklerini itiraf eden zanlılar, polise teslim oldu.

        Olay, Özalp'ın İstasyon Mahallesi'nde dün akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Aynı mahallede bulunan Bilali Habeş Camii'nde imamlık yapan 23 yaşındaki Nazım Ak, yatsı namazını kıldırdıktan sonra cami yakınında bulunan evine gitti. Evine kayınpederi İ.D., kayınbiraderi ve eşinin dayısının geldiğini gören N.A., onlarla oturup çay içti. Bir süre sonra henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı Nazım Ak ve akrabaları arasında tartışma çıktı. Olayda, 27 yerinden bıçaklanan İmam Nazım Ak, kanlar içerisinde yere yığıldı.

        Evin bir üst katında oturan ev sahibi Adıgüzel Bargin, sesler üzerine aşağı inince İMam Nazım Ak'ı kanlar içerisinde bulup aracıyla Özalp Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılıp Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde kaldırılan Nazım Ak hayatını kaybetti.

        Cinayetin ardından minibüsle Gürpınar İlçesi'ne bağlı Elaçmaz Köyü'ne gelen imamın kayınpederi, kayınbiraderi ve eşinin dayısı, polisi arayarak teslim olacaklarını bildirdi. Köye gelen polis tarafından gözaltına alınan 3 zanlı, Özalp Emniyet Amirliği'ne götürüldü. 8 aylık bir kız çocuğu babası olduğu öğrenilen imam Nazım Ak'ın eşi B.A. da gözaltına alınırken, zanlıların sorgularının sürdürdüğü öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ