Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dizi oyuncusu, sunucu ve eski DJ Defne Joy Foster'ın 2 Şubat 2011'de evinde hayatını kaybettiği Kerem Altan'a, ihmal ve tedbirsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet verme suçundan dava açıldı. 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Kerem Altan, 14 Şubat'

        Sedef ŞENKAL DEMİR-AHT

        Ünlü sunucu Defne Joy Foster'in ölümüyle ilgili yapılan soruşturma sonunda hakkında takipsizlik kararı verilen Kerem Altan, Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin kararıyla sanık oldu. Altan, Foster'a 'yardım yükümlülüğünü yerine getirmeyip ölümüne neden olmak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Foster'in eşi İlker Yasin Solmaz avukatı Ayşegül Mermer, "Defne'nin mezarı başında dua etmiştim. Dualarım da kabul oldu. Çok mutluyum" dedi.

        Defne Joy Foster'ın 2 Şubat 2011 tarihinde evinde ölmesinin ardından hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verilen Kerem Altan, 1.5 yıl sonra 'sanık' oldu. Defne Joy Foster'in eşinin avukatı Ayşegül Mermer, 19 Ekim 2011 tarihinde soruşturma aşamasında yeterli inceleme yapılmadığı gerekçesiyle Adalet Bakanlığı'na "Kanun yararına bozma" talebinde bulundu. Mermer, dilekçesinde soruşturmanın eksik yapıldığını, evde siğara izmaritlerinde DNA'ları bulunan biri kadın iki kişinin kimliklerinin tespit edilmediğini, Defne Joy Foster'in iç çamaşırında bulunan ve "Duygusal ilişki yaşadık" diyen Kerem Altan'a ait olmayan spermin kime ait olduğunun tespit edilemediğine dikkat çekti. Kerem Altan'ın Foster'i fenalaşmasına rağmen 2 saat evde tuttuğu, Sağlık Bakanlığı ambulansını çağırmak yerine yalnız bırakarak, ihmal sonucu ölüme neden olduğunu iddia etti.

        YARGITAY, İHMALDEN SUÇLU BULDU

        Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi de talebi yerinde bularak, kararı kanun yararına bozdu. Yargıtay kararında Kerem Altan'ın olay gecesi tanıştığı Defne Joy Foster'ı evine götürüp alkol verdiği, fenalaşınca hemen hastaneye kaldırmak yerine önce çevredeki hastanelere giderek, doktor bulmaya çalıştığını bu sırada hastayı evde yalnız bıraktığını, ordandan da ailesine ait özel bir sağlık kuruluşunu arayarak ambulans çağırdığını geçen süre içinde genç kadının hayatını kaybettiğini ifade etti. Ayrıca Kerem Altan dışında evde bir erkek ve kadın DNA'sı ile güvenlik kameralarında olay saatinde yoldan geçen kimliği belirlenememiş kişilere rastandığını ifade etti.

        3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

        Bu karar doğrultusunda daha önce takipsizlik kararı veren Savcısı Davut Dağ, Kerem Altan hakkında TCK'nın 98. Maddesi'nin 2'nci fıkrasında yer alan 'yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak' suçundan Kadıköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Dağ, iddianamesinde "Sanık, ailesine ait özel sağlık kuruluşunu aramış, oradan gelen ambulansın olay yerine vardığında Defne Joy Foster'in ölmüş olduğu, şüphelinin derhal ambulans çağırmak yerine bu şekilde hareket ederek ölene tıbbi müdahale yapılmasına engel olduğu, bunun sonucunda da ölenin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır"ifadesinde yer verdi.

        AVUKAT AYŞEGÜL MERMER: MEZARI BAŞINDAKİ DUALARIM KABUL OLDU

        Foster'in eşi İlker Yasin Solmaz'ın avukatı Ayşegül Mermer, "Defne'nin doğum günü olan 2 Eylül'de mezarına gittim. Dava açılamadığının üzüntüsünü onunla paylaştım. Mezarı başında dua ettim. Delillere göre bu davanın açılması gerekiyordu. Dualarım kabul oldu. Çok mutluyum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ