Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partili Çelik'e Twitter'da tepki!

        Suriye'de 89 gündür tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ın Suriye'ye giden CHP heyeti tarafından

        teslim alınması sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in yorumu sosyal medyada yankı uldu.

        Suriye'nin Cüneyt Ünal'ı CHP'lilere teslim etmesinin "manidar bulduğunu" söyleyen Çelik'in yorumu Twitter'da birçok kişi tarafından paylaşılırken, tepki gösteren bzı kullanıcılar attıkları twit'lerle tepkilerini ortaya koydu.

        İŞTE O TWİT'LERDEN BAZILARI:

        Tufan Türenç @tturenc

        Hüseyin Çelik CHP’nin Şam yönetimiyle olan ilişkisini manidarlığın kanıtı olarak gösteriyor.

        yavuz oğhan @yavuzoghan

        Cuneyt ‘i kimin kurtardigi mi onemli cocugun eve donmesi mi, bugun siyaset yapacaginiza tesekkur ediverseniz? @hc_huseyincelik

        Mete Çubukçu @metecubukcu

        CHP milletvekilleri iyi iş yaptı teşekkürler kımse kulp takmaya çalışmasın

        Ersan Görgün ‏@ersangorgun

        Cüneyt Ünal kurtulmuş Hüseyin Çelik CHP'ye verilmesi manidar diyor Allah

        aşkına bazen susmayı denermisiniz?

        Ismail Coskun ‏@sakmail54

        Gazeteci Cüneyt Ünal CHP heyetince Esad rejimine iade edilsin; Ünal'ı yarın

        İHH teslim alsın.Kimsenin Hüseyin Çelik'i üzmeye hakkı yok!

        Mahmut Gural ?@MahmutGural

        açıklamanla sosyal medyayı kahkahaya boğdun Hüseyin Çelik.

        elif yilmaz ?@_ElifYilmaz_

        87 günlük kabus yaşayan birinin kurtarılması sonrası söylenecek söz mü bu! Hüseyin Çelik Cüneyt'in CHP heyetine verilmesini manidar bulmuş.

        CUMHURBAŞKANI GÜL: BÜTÜN GAYRETLERİ TAKDİR ETMEK LAZIM

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasına ilişkin ''Bütün gayretleri takdir etmek lazım. Daha önce de söyledim bunların hepsi profesyonel gazeteci dolayısıyla bunları başka gözle görmemek gerekir. Görevini yapan insanlar'' dedi.

        Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, ''Bütün gayretleri takdir etmek lazım. Daha önce de söyledim bunların hepsi profesyonel gazeteci dolayısıyla bunları başka gözle görmemek gerekir. Görevini yapan insanlar. Her şey tam tamamlanmadan bir şey söylemek doğru olmaz ama iyi gelişmelerin olduğunu takip ediyoruz. Bu kadarını söyleyeyim, henüz kesin bir şey söylemek doğru değil'' dedi.

        Cüneyt Ünal serbest bırakılması için girişimde bulunan milletvekillerinin davranışının takdir edilmesi gerektiğini dile getiren Gül, ''Sayın milletvekillerinin hepsinin gayretleri gerçekten çok takdir edilecek çalışmalardır'' diye konuştu.Kendisini takip eden gazetecilere, arkadaşları Ünal ile ilgili iyi haber almaları temennisinde bulunan Gül, Ünal'ın ailesiyle görüşüp görüşmediği sorusuna da ''Yok, benim görüşmem yok, ama bana bilgileri devamlı veriyorlar, şimdi birazcık daha bekleyin. Çünkü bazen acelecilik, olacak işleri olmaz yapar'' yanıtını verdi.

        KILIÇDAROĞLU: ARKADAŞLARIMIZ GİTTİLER, ALDILAR

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasına ilişkin, ''Arkadaşlarımız gittiler, bu arkadaşımızı aldılar, Türkiye'ye getirecekler. Bundan herkesin mutlu olmasını isterim. Yurttaşlarımız dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, zulüm ve baskı görmemeli'' dedi.

        Bir gazetecinin ''AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cüneyt Ünal'ın CHP heyetine teslim edilmesini manidar bulduğunu söyledi. Sizce ne demek istedi?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının hayatı çok önemlidir. Bu gazeteci arkadaşımız, uzun süredir zulüm ve baskı altındaydı, hapishanedeydi. Bu arkadaşımızı kurtarmak bizim için bir görevdi. Arkadaşlarımız gittiler, bu arkadaşımızı aldılar, Türkiye'ye getirecekler. Bundan herkesin mutlu olmasını isterim. Yurttaşlarımız dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, zulüm ve baskı görmemeli. Hele haber yapmak için giden bir gazetecinin baskı altında tutulmasını, hapishanelerde tutulmasını kabul etmeyiz.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ