Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya’da jigolo aradıklarını belirten internet siteleri açıp buraya girenlerden gold, gümüş ve bronz üyelik adı altında para alıp dolandırıcılık yapan 4’ü kadın 9 kişinin nasıl çalıştıklarının ayrıntıları belli oldu.

        Antalya’da jigolo aradıklarını belirten internet siteleri açıp buraya girenlerden gold, gümüş ve bronz üyelik adı altında para alıp dolandırıcılık yapan 4’ü kadın 9 kişinin nasıl çalıştıklarının ayrıntıları belli oldu.

        Türkiye’nin her yerinden yüzlerce kişiyi, binlerce lira dolandıran çetenin 4’ü kadın 9 üyesi, İstanbul, Ankara, Antalya ve Kocaeli’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı. Antalya’ya getirilen şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Liderliğini O.D.’nin yaptığı çete, internet üzerinde jigolo siteleri kuruyor ve bu sitelere “Ayda 5 ile 10 bin TL’ye kadınlarla ilişkiye girmek istemez misiniz?”, “Cinsel ilişki için neden para ödeyesiniz ki üstüne para kazanın” ilanları veriyorlardı.

        “GÜNDE 10 BİN TL”

        Gold, gümüş ve bronz üyelik seçenekleri sunarak her biri için ayrı ücret talep eden çetedeki kadınlar, üye olanlara, jigolo arayan kadın gibi telefon ediyorlardı. Birlikte olmak için üyelik aidatını yatırmalarını istiyorlardı. Çete üyelerinin günde onlarca kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı, günlük ortalama 7 bin ile 10 bin lira kazandığı belirlendi. Polis şüphelilerin banka hesaplarını ve mal varlıklarını incelemeye aldı.

        OPERASYONUN AYRINTILARI

        Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından dolandırıcılık çetesi üyelerine geçtiğimiz Cumartesi günü operasyon düzenledi. İnternet ortamında kurdukları jigolo servisleri aracılığıyla kendilerine ulaşmak isteyen erkeklere kadınların çıplak görüntülerini göstererek, "Hem bu kadınlarla ilişkiye girip hem de para kazanacaksınız" diyerek tuzaklarına düşürüp ardından da jigolo olabilmeleri için erkeklerden para alan çeteye yönelik Cumartesi günü operasyon yapılmış, onlarca kişiyi dolandırdıkları ortaya çıkan 4'ü kadın 9 kişi gözaltına alınmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ