Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Belediye başkanının soruşturma isyanı!

        Mahmut ACARÖZ/AHT

        Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin, 1 yıl önce vefat eden babasının cenaze masraflarının belediye kasasından harcanıp harcanmadığını araştırmak üzere soruşturma başlattığını belirterek, isyan etti. Müfettişlerin talimatıyla polislerin lokmacıdan sandalyeciye ödenen paralara kadar yapılan tüm harcamaları incelemeye aldığını belirten Ok, "Şerefim ve haysiyetimle oynamaya çalışıyorlar. Bu çamur yüzlerine yapışacak. Bu AKP'nin faşist uygulaması İsrail'in Gazze'ye uyguladığı zulümden daha ağırdır" dedi.

        "HAYATIMDA YAŞAMADIĞIM KADAR ÜZGÜNÜM"

        Yaklaşık 1 yıl önce vefat eden babasının cenazesinde yapılan harcamaları içeren faturalarla basın toplantısı düzenleyen Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, "Şu anda hayatımda yaşamadığım kadar üzgünüm. Bana acı veren bir olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için karşınızdayım. Türkiye'ye demokrasiyi, insan haklarını getirmek için yola çıkanlar, Türkiye'de maalesef insanlık onurunu, haysiyetini, şerefini ayaklar altına alıcı, tam bir faşizan rejim uygulamasının son örneğini Balıkesir'de sergiliyorlar. Böyle bir hükümet, böyle bir faşizan, dikta özleminde olan bir hükümet herhalde dünyada kalmadı. Var olanlar da bir bir yıkılıyor" dedi.

        "KUL HAKKINDAN KORKTUĞUMUZ İÇİN,

        KALEM KALEM HEPSİNİ NOT ALMIŞTIM"

        Başkan Ok, "Geçen yıl Ramazan ayının 2. günü babam rahmetli olmuştu. Babamın rahmetli oluşundan sonra bir evlat olarak görevlerimizi yerine getirdik. Ama Balıkesir'de geçen hafta yaptığım toplantıda (Artık tuz koktu) demiştim, bu onun da ötesinde herhalde. İnsanlık onuru, haysiyeti, şerefi bu faşizm özlemi içerisindeki AKP hükümeti tarafından ayaklar altına alınmıştır. Babamın 7'sindeki bütün masrafları, 5 kardeş olmamıza rağmen büyük çoğunluğunu ben karşıladım. Kardeşlerimden ve yeğenlerimden de katkı sunanlar oldu. Yapmış olduğumuz hayırdaki bütün kalemleri o zaman not almışım. Bunu bu faşizan özlem içerisinde bulunan AKP hükümetinin 1 yıl sonra gündeme getireceğini, insanlık onurunu, haysiyetini, şerefini ayaklar altına alacağına inandığımız için değil, kul hakkından korktuğumuz için, 1 kuruş kimden ne mal ve hizmet satın aldıysak borç kalmasın diye, kalem kalem hepsini ayrıntılı şekilde not almıştım. Bu orijinal yazı burada ve tamamı da ödenmiştir" ifadelerini kullandı.

        "POLİS ELİNDE LİSTEYLE DOLAŞIYOR "

        Yapılan harcamaların tek tek muhataplarına sorulduğunu belirten Başkan Ok, şöyle devam etti: "Burada lokmacı Ali Usta'nın faturası var. Polisimiz elinde bir liste (Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının lokma parasını kim yatırdı) diye soruyor. Evet yanlış duymadınız, ben sadece Lokmacı Ali Usta'nın değil, kimden ne hizmet aldıysak onların kalem kalem dökümünü vereceğim, gitsinler onlara da sorsunlar. Biz babamızın hayrını birilerine ödettirmeye kalkacaksak, böyle bir şey aklımdan geçtiyse Allah bize bu dünyada yaşamayı haram kılsın. Ama maalesef geçtiğimiz cuma günü itibariyle Balıkesir bunları da yaşadı. Güya böylece beni itibarsızlaştırmaya, şerefimizle haysiyetimizle oynamaya çalışıyorlar. Bunların hepsi geri tepecektir. (Çamur at izi kalsın) tutmayacaktır. O çamur kapkara olarak suratlarına yapışacaktır. AKP hükümetinin ülkeyi getirdiği son nokta Balıkesir'de budur. Bu Türkiye'ye değil dünyaya ibretlik bir olaydır. Dünyada böyle bir olay herhalde yaşanmamıştır. Aslında ben çok ağır şeyler söylemek istiyorum ama benim terbiyem müsaade etmiyor. Ben Osman Baydemir gibi kalkıp da Başbakan'a küfür edemem. Çünkü ben Balıkesir halkını, bir makamı temsil ediyorum. İçimiz kan ağlasa da terbiye, adap, edep çerçevesinde kendi hakkımızı hukukumuzu savunmaya devam edeceğiz."

        "TARAFIMDAN TOPLAM 7 BİN 885 LİRA ÖDENMİŞ"

        Ok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Polisimiz tarafından belki savcılığa bunlar ayrıntılı şekilde verilmemiştir. 137 masa, 1000 adet sandalye kiralanmış, kiralanan kişi Gürkan Sürengil, kira bedeli 500 TL ödendi. Bu benim cebimden, alın terimden ödendi. AKP'liler herhalde kendileri ecdatlarının hayırlarını haramla yapmayı kendilerine uygun görüyorlar ki bizi de böyle araştırıp duruyorlar. Evet altında 4500 adet su alınmış, 825 TL ödenmiş. 1200 tabak, 1500 kaşık, 230 adet kepçe, 20 adet kevgir, sini bir lokantadan kiralanmış 300 TL ödenmiş. Kimsenin hakkı hukuku kalmasın diye kuruşuna kadar hesabını tutan bir kişi nasıl olur da AKP hükümeti faşizm özlemi içinde bizleri kendileriyle karıştırırlar? Tarafımdan toplam 7 bin 885 lira ödenmiş."

        "BELEDİYEYE BAĞIŞ YAPTIM"

        "Emniyet nokta nokta araştırabilir" diyen Başkan Ok, "2011 tarihi 6. ayın 30'unda belediyeye bağışı yapan kim, İsmail Ok. Babamın rahmetli oluşundan tam 2 ay önce belediyeye 500 lira bağış yapmışım. Hiçbir hizmet satın almadım. Bunları bugün açıklamaktan utanıyorum. Ama açıklamak zorundayım. Saldırı çok çirkin, çok ahlaksızca. Benim buraya eşim, çoluk çocuğum geliyor. Çay-kahve içiyoruz, onlara da ikram ediyoruz. Yeri geliyor yemek ikramım da oluyor. Sırf vicdanen rahatlamak için 500 lira bağış yatırdım. Bunlar keşke Allah ile benim aramda kalsaydı. Bu da babamın rahmetli oluşundan sonra yine bağış yapmışım. Bu yılın 6. ayında 500 lira daha bağış yapmışım. Ben bağışları eşime, çocuğuma çay-kahve-yemek ikramım olduğu için yaptım. Böyle bir belediye başkanına maalesef bugün AKP hükümetinin attığı çamur bu. Bütün her şeyimiz kamuoyunun önünde" şeklinde konuştu.

        "İSRAİL'İN GAZZE'YE UYGULADIĞI KATLİAMLARINDAN DAHA AĞIR"

        Başkan Ok, "Her şeyimizi incelesinler ama bu iş böyle ayağa düşürülmez. (Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının hayrının parasını kim ödedi?) diye sorgulanması, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı katliamlarından daha ağır. AKP Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'da şu kadarcık insaniyet adına bir şey varsa çıkıp (Belediyeye başkanına yapılan büyük saygısızlıktır, hakarettir) diye açıklama yapması lazım" dedi.

        BALIKESİR'DE NELER OLMUŞTU

        Balıkesir'de Balıkesirspor'a yapılan bağışlarla ilgili müfettişlerin soruşturması devam ediyor. Belediyeye ait bir işyerinin devri sırasında Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında işadamı Hüseyin Şahingiray ve 3 adamının saldırısına uğramıştı. Başkan Ok ve işadamı Hüseyin Şahingiray'ın mahkemelik olduğu olayın ardından işadamı Şahingiray, Belediye Başkanı İsmail Ok'un kendisinden işyerinin devriyle ilgili Balıkesirspor'a 700 bin lira bağış istendiğini iddia etmişti. Başkan Ok da geçen hafta düzenlediği toplantıda bakanlık müfettişlerinin ellerinde bağışçı listesi ile Balıkesir'de kapı kapı dolaşıp Balıkesirspor'a bağış yapan işadamları arasından şikayetçi bulmaya çalışıp Balıkesir belediyesine operasyon hazırlığı yapıldığını öne sürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ