Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Veliler zor durumda kalacak

        CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, okullarda serbest kıyafet kararının velilerin üzerine daha fazla yük gelmesine neden olacağını iddia etti.

        Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Baydar, “Nimet Çubukçu zamanında serbest kıyafete geçişle ilgili düzenlenen anket çalışması sonrasında kamuoyunda oluşan tepkiyi gidermek için Bakanlık basın açıklaması yapmış ve konunun tekstil firmaları tarafından bilerek çarpıtıldığı ifade edilmişti. Yapılacak olan düzenlemeyle, yürürlükte bulunan siyah önlük zorunluluğu olduğu halde çıkarılan bir genelgeyle okullarda mavi önlük giyildiği ve bunun giderileceği açıklanmıştı.Bu açıklamanın üzerinden bir yıl geçmesiyle 2011yılından itibaren mavi önlük uygulamasından vazgeçildiği ve okulların belirlediği şekilde öğrencilerin kıyafetle gidebileceklerinin kararı alınmıştı.

        Bakan değişimiyle birlikte bu sefer bir gece çıkarılan yönetmelikle tüm okullarda serbest kıyafete geçildiği kamuoyuna duyurulmuştur. Hükümet, Milli Eğitim Bakanlığını maalesef bakanlığa getirilen kişilerin dünya görüşlerine bırakmışlardır. Mavi önlük bırakılarak farklı kıyafetlere geçiş ekonomik açıdan velileri zor durumda bırakmıştı. Şimdi alınan bu karar velilerin üzerine daha fazla yük gelmesine neden olacaktır” dedi.

        Öğrencin ekonomik güçlerinin eşit olmadığına işaret eden Baydar, “Okul üniformaları iddia edildiği gibi bir “-İZM”’in uzantısı veya bir görüşün ürünü değildir. Üniformaların özelliği tüm öğrencilerin birbirlerini eşit olarak görmelerini sağlamaktır. AKP Hükümetleri her alanda olduğu gibi Milli Eğitim alanını da son almış olduğu bu kararla vahşi kapitalizmin kucağına itmiştir. Kendi seçim bölgem olan Aydın ilinden bir örnek vermek istiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2003 yılında 5 bin 80 ton kömür yardımı yapılan aile sayısı 9 bin 868 iken 2011 yılında kömür miktarı 13 bin 655 tona aile sayısı da 21.086’ya çıkmıştır. Ülkenin genelinde de durumun aynı olduğu görülmektedir. Ekonominin iyiye gitmediği fakir aile sayısının her yıl arttığı bir ortamda alınan bu karar çocuklar arasında eşitsizliğin, birbirlerini rencide edecek düzeye çıkacağını göstermektedir” diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ