Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Diyarbakır Şubesi'nde esrarengiz bir olay yaşandı. Kentin en işlek caddelerinden birinde bulunan dernek bürosuna giren kimliği belirsiz kişiler, kapı ve çekmeceleri kırıp evrakları karıştı

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR (AHT)

        Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Diyarbakır Şubesi'nde esrarengiz bir olay yaşandı. Kentin en işlek caddelerinden birinde bulunan dernek bürosuna giren kimliği belirsiz kişiler, kapı ve çekmeceleri kırıp evrakları karıştırdı. Dernek bürosunda bulunan televizyon, faks, yazıcı ve mini buzdolabı gibi eşyaların alınmaması kafalarda soru işareti bıraktı. TÜMŞAD Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, olayın basit bir hırsızlık olmadığını, siyasi olduğunu iddia etti.

        TÜMŞAD Diyarbakır Şubesi'nde ilginç bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, kentin en işlek caddelerinden biri olan Ofis semtindeki Ekinciler Caddesi üzerinde bulunan Çalışkanlar Apartmanı'nın 4. katında yer alan dernek bürosuna, dün (çarşamba) sabah erken saatlerde binanın merdiven girişinden balkona geçerek girdi. Kilitli kapıları ve çekmeceleri kıran, resmi evrakları inceleyen meçhul kişilerin büroda bulunan televizyon, faks, yazıcı, mini buzdolabı gibi eşyaları almaması kafalarda soru işareti bıraktı.

        "OLAY SİYASİ"

        TÜMŞAD Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, yaşanan esrarengiz olaydan Diyarbakır Valiliği'ni ve 7. Kolordu Komutanlığı'nı haberdar ettiğini söyledi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri parmak izi için büroda incelemelerde bulundu. Terörle Mücadele Şubesi ve Asayiş Şubesi ekipleri olayla ilgili Reşit Can'ın ifadesine başvurdu. Olayın basit bir hırsızlık olmadığını, siyasi olduğunu iddia eden Can, "Kentin işlek semtinde böyle bir olayın olması düşündürücüdür. Sıradan bir hırsızlık olayı olsaydı, elektronik ve beyaz eşyalar alınırdı. Farklı zihniyet ve düşünceye ait kişilerin yapmış olduğunu düşünüyorum. Polis olay üzerinde çalışma yürütüyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ