Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Kürtler artık 94’lerdeki Kürtler değil"

        BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak biri bağımsız 9'u BDP'li 10 Milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeyi siyasi bir operasyon olarak değerlendirip, "Siz bize siyasi operasyon yaparsanız bizim de cevabımız siyasi olacaktır" dedi.

        BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, Hatay'ın İskenderun ve Merkez İlçesi Antakya'ya bazı temaslarda bulundu ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Derneği Üyeleriyle bir araya geldi. Gündeme ilişkin dernek üyelerine "Siz rahat olun" diyen Kışanak biri bağımsız 9'u BDP'li Milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin bu fezlekeyi 10 kişiye yönelik olarak algılamadıklarını, bunu herkese yapılmış bir siyasi müdahale olarak algıladıklarını söyledi.

        Kararın siyasi kriz meydana getireceğini dile getiren Kışanak "Böyle bir siyasi kriz yaratacak karara ortak olacakların her birinin tek tek şapkalarını önlerine alıp düşünmesi lazım. Yapsınlar. Biz bedel ödeyerek geldik. Bu konuyu fazlaca polemik konusu yapmaya gerek yok." dedi.

        Kürt halkının 1994'lerdeki Kürtler olmadığını da sözlerine ekleyen Kışanak, "Şunu bilsinler ki Türkiye 94'lerin Türkiye'si değil. Kürtler de 94'lerin Kürtleri değil. Bu ülkede demokrasi ve barış isteyenlerde 94'lerdeki gibi değiller. Bu gün karşılaşacakları 94'ü çok çok aşan büyük şeyler olacaktır. Ve bunun heralde hesabını kitabını doğru yaparlar. Doğru yapmayanlarda kaybetmeye mahkumdur. Kaybetmek istiyorlarsa buyursunlar" dedi.

        Önümüzdeki sürecin aklı selimin hakim olduğu bir süreç olmasını beklediklerine de vurgu yapan Kışanak "Diyalog ve müzakare yolunun açıldığı İmralı sisteminin ortadan kalktığı bir süreç olacağına inanıyorum" dedi.

        Van Milletvekili Erol Dora, Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, MYK ve PM üyelerinin de eşlik ettiği Kışanak, MKÜ ÖĞDER'de yaptığı açıklamanın ardından partisinin düzenlediği "Halkların kardeşliği buluşması" adı altında düzenlenen geceye katıldı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ