Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 30 kilo altınla 4 ay

        Sivas'ta 4 ay önce 30 kilo altının çalındığı kuyumcu soygununu 32 yaşındaki Yılmaz Torun'un tek başına gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen Yılmaz Torun ile altınların saklanmasına yardım eden kardeşi Ömer Torun tutuklandı.

        Sivas'ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Necip Türkoğlu'na ait 'Türkoğlu Kuyumculuk'un tünel kazılarak soyulması ve 30 kilo altının çalınması olayı aydınlatıldı. Olayı kent merkezindeki Fatih Mahallesi'nde oturan Yılmaz T.'nin tek başına planlayıp gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Polisin altın-alım satımlarını yakın takibe alması sonucu yakalanan Yılmaz Torun hırsızlığı nasıl yaptığını anlattı. 4 Ağustos gecesi kent merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Necip Türkoğlu'na ait 'Türkoğlu Kuyumculuk'a yer altında bulunan eski dere yatağından girdi. Dere yatağından dükkan önüne gelen ve buradan 10 metrelik bir tünel kazarak içeri giren Yılmaz Torun, kasanın bulunduğu duvarı oksijen tüpüyle delerek 30 kilo altını çalıp kaçtı.

        Hırsızlık olayı ardından kapsamlı inceleme başlatan Sivas Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, toplanan kanıtların ardından 3 gün önce Sivas merkez ve ilçelerinde 10 adrese operasyon düzenledi. Operasyonda yapılan aramalarda kuyumcudan çalındığı belirtilen 5 kilo altın ile 300 bin TL ve hırsızlık olayında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3'ü polisteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

        Şüphelilerden Yılmaz Torun, kardeşi Ömer Torun ile altınların bozdurulmasına yardım ettikleri ileri sürülen H.D. ve K.D. ise, adliyeye sevk edildi. H.D. ve K.D. savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Yılmaz Torun ve çalınan altınların büyük bir kısmını yalıtım işi yaptığı dükkanının deposunda saklayan kardeşi Ömer Torun ise, tutuklandı. Ele geçirilen para ve altınlar ise sahibine teslim edildi.

        YAĞMURLU HAVALARDA ÇALIŞMAMIŞ

        Yılmaz Torun polisteki ifadesinde, yaklaşık 1 ay boyunca tek başına yer altında çalışarak soygunu gerçekleştirdiğini belirtti. Çalışma süresi boyunca hava durumunu göz önünde bulundurduğunu belirten Yılmaz Torun, su kanalının dolma riskine karşı yağmurlu havalarda çalışmadığını ifade etti. Tünel kazmak için sadece gündüzleri çalıştığını, çaldığı altınların bir kısmını kardeşine ait dükkanın deposuna, bir kısmını kendi evine, bir kısmını ise Yıldızeli ilçesinde arabasında sakladı. Tünel kazarken portatif kürek, madenci tepe lambası gibi araçlardan faydalandığını anlatan şüpheli, kuyumcu dükkanına ulaşmak için yer altındaki 2.5 kilometre uzunluğundaki su kanalını yürüyerek geçtiğini söyledi. Bu arada ele geçirilen ve emniyette sergilenen malzemeler arasında matkap, elektro şok cihazı, jammer (sinyal kesici) ve 2 adet silahın yer aldığı görüldü. Şüphelinin altınları bozdurduktan sonra gayrimenkul satın aldığı belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ