Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis kürsüsünden unutulmaz eylemler

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken Meclis'te "Jandarma Biz Sosyalistiz" marşını okuması, TBMM Kürsüsü'nde bugüne kadar gerçekleşen ilginç eylemleri akıllara getirdi. Kürsüde kimi zaman kızgınlıkla, kimi zaman konuşmayı desteklemek, kimi zaman da dikkat çekmek için yapılan eylemlerden bir kaçı şöyle:

        * BARDAK KIRDI

        BDP'li Hasip Kaplan, şike yasası görüşmelerinde AK Parti'li Nurettin Canikli ile tartışınca hıncını kürsüdeki bardaktan çıkardı. "Buradaki çoğunluğunuza güvenip bizi tehdit mi ediyorsunuz? Bizi sindiremezsiniz" diyerek su dolu bardağı kürsüye vurdu.

        * KRAVAT ASTI

        Eski BDP Milletvekili Ufuk Uras, Meclis'teki kıyafet zorunluluğunu protesto etmek için kravatını çıkararak kürsüye astı, "Kılık kıyafet yasağı olmayan bir Meclis diliyorum. Kravatımı Meclis'e hediye ediyorum" dedi.

        PANKART AÇTI

        CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt memleketindeki adliye saraylarının kapatılmasını, kürsüde ceket ve kravatını çıkararak protesto etti, bir de pankart açtı

        * MERMİ BIRAKTI

        BDP'li Sırrı Sakık, havaalanında teslim ettiği boş silahı geri verilirken bir mermi hediye edildiğini belirterek "Biz bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Adana'da benim masama konulan bu kurşunu buraya bırakıyorum" diyerek mermiyi kürsüye bıraktı.

        * SAYGI DURUŞU

        Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yasanın görüşmelerinde kürsüye çıkan MHP Milletvekili Mehmet Günal, bu toprakların her karışı için onlarca şehit verildiğini belirterek, kürsüde 1 dakika saygı duruşunda bulundu.

        * LATİNCE ŞİİR

        4+4+4 yasası görüşülürken kürsüde kimsenin anlamadığı bir dilde şiir okuyan BDP'li Sırrı Süreyya önder şiirin Latince olduğunu söyledi ve "Bu ülkede yüz binlerce Kürt, Arap çocuğunun ilkokulda ilk gün karşılaştıkları şey sizin bundan anladığınız kadardır. Empati yapın ve ana dilde eğitimin önündeki engelleri kaldırın" dedi.

        * SİVAS PROTESTOSU

        CHP Milletvekili Şafak Pavey Madımak Davasını protesto etmek için kürsüye "Kalbim Sivas'ta yandı" yazılı tişörtle çıktı "Bu davadan elimizde tek hikâye kaldı: Suçlular, masumları yakabileceği özgürlüğü ile ödüllendirildiler" dedi.

        * ÇORAPLA ÇIKTI

        CHP'li Mahmut Tanal, özürlü yerine engelli tanımının kullanılması için kürsüye iki ayrı iplikle dokunmuş çorapla çıktı "Bu çorap defolu, hukuki anlamda özürlüdür. Hükümeti "özürlü" kavramından vazgeçip, "engelli" deyimini kullanmaya davet ediyorum" çağrısı yaptı.

        * 5 DAKİKA SUSTU

        CHP'li Süleyman Çelebi 3. Yargı Paketi üzerinde konuşmak için çıktığı kürsüde "Şimdi size AKP dönemindeki ileri demokrasi uygulamalarını anlatacağım" dedikten sonra 5 dakika boyunca sustu.

        * FENERLİ VEKİL

        CHP'li Kamer Genç, Deniz Feneri olayını anımsatmak için kürsüye elinde fenerle çıktı.

        * 'LA OĞLUM BAS GİT'

        CHP'li Veli Ağbaba belde belediyelerinin kapatılmasını protesto etmek için önce İçişleri Bakanlığı'nın genelgesini yırttı, ardından üzerinde "la oğlum bas git" yazan kâğıdı kürsüdeki mikrofona geçirdi.

        * ÇAY YAPRAĞI DÖKTÜ

        CHP'li Uğur Bayraktutan Karadeniz'deki çay üreticilerinin sorunlarını protesto amacıyla Genel Kurul kürsüsüne bir poşet yaş çay yaprağını döktü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ