Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den Eurovision tepkisi

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, ''TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çekilmesini doğru bulmuyorum'' dedi.

        Keskin, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ile geldiği Kazan'da partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Burada AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, medyanın taraflı davrandığını savunarak ''20-25 tane ulusal kanal varsa bunların hemen hepsi iktidar partisinin siyasi çıkarları doğrultusunda yayın yapıyor. Onu dinleyen insanlar da doğal olarak bundan etkileniyor. En büyük eksiklerimizden birisi ciddi bir medya gücüne sahip olamamamızdır. Bizim bu açıdan bir ayağımız topal'' diye konuştu.TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmama kararını da eleştiren Keskin ''Gerek TRT Genel Müdürü'nün gerekse Bülent Arınç'ın bu konudaki açıklamalarını doğru bulmadıklarını söyledi.

        Bir ülkenin uluslararası camiada saygınlığını koruması, o ülkeler nezdinde kendi haklarını müdafa etmesi uluslararası kamuoyunda da var olmasına bağlı olduğunu ifade eden Keskin, şunları kaydetti: ''Yasaklanan yarışma Türkiye'nin dünyadaki bütün ülkeler tarafından tanınmasına imkan sağlayan bir yarışmaydı. Orada çok önemli sonuçlar alınmayabilir, alındığı dönemler de olmuştur. Türkiye'nin birinci olduğu süreçlerin sağlıklı ve doğru olduğunu kabul edip daha sonra alt düzeylerde bir dereceye girince başka ülkeleri suçlayıp yasaklamak doğru değildir. Neticede uluslararası düzeyde bir yarıştır. Türkiye her uluslararası yarışta yerini almalıdır.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ