Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ünlü şarkıcı Gülşen'den sonra şarkıcı Petek Dinçöz de kendisi ve annesi Esra Suak Tokuş için, Erol Köse ve eski eşi Can Tanrıyar'dan koruma istedi

        Özge EĞRİKAR / AHT

        Ünlü şarkıcı Gülşen'den sonra şarkıcı Petek Dinçöz de kendisi ve annesi Esra Suak Tokuş için, Erol Köse ve eski eşi Can Tanrıyar'dan koruma istedi. Dinçöz, Can Tanrıyar'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan ve Uçankuş adlı internet sitesi üzerinden kendisini hedef gösterecek açıklamalar yaptığını, Erol Köse'nin de Tanrıyar'la birlikte hareket ettiğini iddia etti. Ünlü şarkıcının koruma talebini haklı bulan mahkeme, Tanrıyar ile Köse'nin Petek Dinçöz'e 6 ay boyunca yaklaşmamasına karar verdi.

        Şarkıcı Gülşen, mahkemeye başvurarak koruma talebinde bulunmuş, mahkeme de Tanrıyar ve Köse'nin 3 ay boyunca şarkıcıya yaklaşmaması kararı almıştı. Köse ve Tanrıyar'ın mahkeme kararını ihlal etmeleri halinde 10 günlük tazyik hapsi uygulanacak.

        Şarkıcı Petek Dinçöz, geçen yıl boşandığı eski eşi Can Tanrıyar'nin kendisi ve annesine psikolojik baskı uyguladığını, hakarette bulunduğunu öne sürerek Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Dinçöz, mahkemeden koruma talep etti.

        Müzik yapımcısı Erol Köse'nin de Can Tanrıyar'la birlikte sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan ve Uçankuş adlı internet sitesi üzerinden kendisini hedef alan açıklamalar yaptığını belirten Dinçöz, "Ben ve annem hakkında ağır suçlamalarda bulunuyorlar. Köse'den de koruma istiyorum" dedi. Dinçöz'ün talebini değerlendiren mahkeme, Dinçöz ve annesi Suay Toğuş için koruma kararı verdi.

        Telefonla bile arayamayacak!

        Mahkeme, Can Tanrıyar'ın Petek Dinçöz ve annesi Suay Toğuş'u telefon gibi iletişim araçlarıyla 6 ay boyunca rahatsız etmemesi, varsa silah ve benzeri araçlarını güvenlik güçlerine teslim etmesine karar verdi. Tanrıyar, yasağa uymazsa 10 gün 'zorlama hapse' tabi tutulacak.

        Karar uyarınca Tanrıyar ve Köse, Petek Dinçöz'e yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürme eylemlerini içeren söz ve davranışlarda bulunamayacak. Onu rahatsız etmeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ