Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika KADEP Lideri Şerafettin Elçi'nin tabutuna Ankara’da Türk bayrağı, Cizre’de Kürt bayrağı örtüldü...

        KADEP Lideri Şerafettin Elçi, vasiyetinde “Tabutuma Ankara’da Türk bayrağı, Cizre’de Kürt bayrağı örtün” demişti. Önceki gün Ankara’da yapılan törende Türk bayrağı sarılan Elçi’nin tabutuna, Cizre’de Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin bayrağı örtüldü.

        BİR süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede çarşamba günü hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde yaklaşık 80 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Elçi’nin cenazesi dün saat 08.30 sıralarında özel bir uçakla Diyarbakır’a götürüldü. Diyarbakır’dan karayolu ile konvoy eşliğinde Cizre’ye nakledilen Elçi’nin cenazesi, ilçe girişinde binlerce kişi tarafından karşılandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kepenklerini açmayan Cizreli vatandaşlar, daha sonra Cizre girişinde ve Dörtyol Kavşağı’ndatoplanmaya başladı.

        Seyidan Camisi’nde yıkanan cenaze, daha sonra omuzlara alınarak cenaze namazının kılınması için yaklaşık 600 metre mesafedeki Ulucami’ye eller üzerinde taşınarak götürüldü. Bu sırada Elçi’nin tabutunun üzerine K.Irak’ta Bölgesel Kürt Yönetimi’nin kullandığı Kürdistan bayrağının konulduğu görüldü. Cizre’deki cenaze törenine, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin kardeşi Sidat Barzani ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Fadıl Mirani de bir heyetle katıldı. Elçi’nin cenazesi Cizre Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ