Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da, özel bir hastanede 51 yaşındaki Münir Taşkın, kendisini beklettiği iddiasıyla doktor ile hemşireyi oğlu Muhammet ile birlikte dövdü. Doktorun omuzu çıktı. Hasta baba ile oğlu gözaltına alındı.

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Adana'da, özel bir hastanede 51 yaşındaki Münir Taşkın, kendisini beklettiği iddiasıyla doktor ile hemşireyi oğlu Muhammet ile birlikte dövdü. Doktorun omuzu çıktı. Hasta baba ile oğlu gözaltına alındı.

        Midesinden rahatsız olan Münir Taşkın, Özel Adana Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nde muayene oldu. Uzman Doktor Burhan Özdil, hasta Taşkın'a endoskopi için bir gün sonra aç olarak gelmesini söyledi. Taşkın oğlu Muhammet ile birlikte tok karnına hastaneye geldi. Doktor Özdil, hastasına endoskipinin aç karnına çekildiğini belirtip saat 15.00'de gelmesini istedi.

        "BENİ NASIL BEKLETİRSİNİZ?"

        Randevu saatinde hastanede olan Taşkın, doktorun acil serviste bir hastayla ilgilenmesi ve odasına biraz geç gelmesi üzerine sinirlendi. İddiaya göre, doktor Özdil'e, "Siz ne biçim doktorsunuz, beni nasıl bekletirsiniz" diyerek bağırdı. Doktor Özdil'in sakinleştirmek istediği Taşkın, öfkeli bir şekilde, "Ben endoskopi olmayacağım" dedi.

        TEKME, TOKAT SALDIRDI

        Doktor Özdil de, "O zaman sizi dışarı alalım" diyerek odasından çıkartmak istedi. Bu sırada öfkelenen Taşkın, doktor Özdil'e yumruk ve tekmeyle vurarak saldırdı. Sesler üzerine Taşkın'ın oğlu Muhammet de içeri girip, doktor Özdil'e ve hemşire Melek Göktepe'ye vurdu. Hastanenin güvenlik görevlileri ve personelin araya girmesiyle kavga yatıştırılırken, doktor Özdil'in sol omzu çıktı, hemşire Göktepe ise bayıldı. Ayıltılan hemşirenin sırtında, kolunda ve kafasında morluklar oluştu.

        DAYAK KAMERADA

        Doktor Özdil ile hemşire Göktepe'ninz dövülme anı hastanenin güvenlik kamerasınca da saniye saniye görüntülendi. Bu görüntüler delil olarak polise verildi. Hastaneye gelen polis, baba- oğlu gözaltına alırken Adana Tabip Odası da doktor ve hemşireye yapılan saldırıyı kınadı. Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, son olayların sağlıkta yaşanan şiddetin bir parçası olduğunu belirterek, "Özellikle son 10 yılda sağlıkta dönüşüm projesinin bir sonucu olarak hekim arkadaşlarımız daha çok şikayet ve şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

        AYNI GÜN SAĞLIKÇILARA İKİNCİ DARP VAKASI

        Adana'da mide rahatsızlığı şikayetiyle gittiği özel hastanede, sırada bekletilmesine sinirlenen hastanın doktor ve hemşireyi dövmesinin ardından, diş hekimi ve çalışanları yanlış tedavi yapıldığı iddiasıyla darp edildi.

        Olay, Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Kemal Özülkü İş Merkezi'ndeki, Diş Hekimi Şenol Yapıcı'nın muayenehanesinde meydana geldi. İddiaya göre, 3 yıl önce dişini tedavi ettiren hasta ve yakınları, yanlış tedavi yapıldığı gerekçesiyle, doktorun muayenehanesini bastı. Hasta ve yakınları Ferihan Şen isimli hemşire ile personel Alev Özüiş'le tartıştı. Tartışma büyüyünce, hasta ve yakınları hemşire ve personele saldırdı. Çıkan arbedede, hemşire ve personel vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Güvenlik görevlilerinin müdahele ettiği kavgada, vücudunda morluklar oluşan çalışanlar, ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

        Hasta ve yakınlarının birden içeri girip saldırmaya başladıklarını anlatan yaralı hemşire Ferihan Şen, "Hiçbir şey anlamadık. Bize bir şey sormadılar. Direk saldırdılar. Saldırırken, telefonla fotoğraflarımızı çekip tehdit ettiler. Hemşirelik korkulan bir meslek değil, ama artık bizler de korkmaya başladık" dedi.

        Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman ve yönetim kurulu üyeleri de, saldırıya uğrayan doktor, hemşire ve personeli hastanede ziyaret ederek olayı kınadı. Hasta ve yakınları ifadeleri alınmak üzere, Yarbaşı Polis Merkezi'ne götürüldü.

        MİLLETVEKİLİNDEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

        TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, ''Komisyonun çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki günlerde caydırıcı nitelikte önerilerimiz olacak'' dedi.

        Ünüvar, Adana'da meydana gelen iki ayrı olayda bir doktor, iki hemşire ile bir hastane görevlisi hasta ve yakınları tarafından darbedilmesine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık hizmeti verenlerin fedakarca çalıştıklarını, bu kişilere yönelik şiddetin üzüntü verici olduğunu söyledi.

        Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asla tasvip edilemeyeceğini belirten Ünüvar, ''Şiddeti uygulayanlar da daha sonra pişmanlık duyuyor ama iş işten geçmiş oluyor'' diye konuştu.

        Ünüvar, başkanlığını yaptığı komisyonun çalışmalarını sürdürdüğüne değinerek, ''Önümüzdeki günlerde caydırıcı nitelikte önerilerimiz olacak'' ifadesini kullandı.

        Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten de sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların giderek arttığını dile getirerek, ''Üzücü bir durum. Her iki saldırı da bizi çok üzdü'' dedi.

        Sağlık hizmeti verenlerin, uğradıkları şiddet nedeniyle sağlıklarından olduğunu ifade eden Özden, ''Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezasının artırılması gerekiyor'' diye konuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ