Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 bakanla birlikte Şanlıurfa'ya geldi. Açılış töreninde halka hitap ediyor...

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 bakanla birlikte Şanlıurfa'ya geldi. Açılış töreninde halka hitap etti...

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan GAP Havaalanı'nda yoğun bir kalabalık tarafından karşılanarak konvoy eşliğinde şehre geldi. Başbakan, güzergahta sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen çocuklara hediye dağıttı. Şehre yetişene kadar 2-3 farklı yerde duraklayan Başbakan, bekleyen vatandaşları toplu açılış törenine davet etti.

        Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        BUNLARI HAYAL ETMEK MÜMKÜN MÜYDÜ?

        -Sizlerin de desteğiyle, hayır duasıyla 10 yıldır Türkiye’ye hizmetkarlık yapıyoruz, gece gündüz demeden 75 milyon için koşturuyoruz.

        -10 yıldır emeklerimizin karşılığını alıyoruz. 10 yıl önce iktidarı bu ülke çok büyük badirelerin altında ezilirken devraldık.

        -Umutsuzluğun zirve yaptığı dönemde sizin desteğinizle bu görevi aldık.

        -10 yılda olmaz denilenlerin olabilir olduğunu gösterdik. 10 yıl önce hayal kabul edilen nice hedefi 10 yıl içinde gerçeğe dönüştürdük. İşte GAP Havalimanı. Şu duble yolları hayal etmek mümkün müydü?

        -Genç kızlar 444’ün anlamını biliyorsunuz değil mi? 4+4+4 bir değişim, dönüşümün adıdır. Karşımda gördüğüm bu genç kuşaklar bu zorunlu eğitim sistemiyle inşallah muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkacak. Türkiye’nin temel taşları olacaktır...

        BİZE ZENCİ MUAMELESİ YAPILDI

        -Biz bu Cumhuriyeti nasıl kardeşlik üzerine inşa ettiysek aynı şekilde kardeşlik üzerinde devam edeceğiz. Bütün meselelere diyalogla uzlaşmayla yaklaşacağız

        -Biz siyasete girdiğimiz andan itibaren çok büyük engellerle karşılaştık. Siyasi görüşlerimiz yok sayıldı.

        -Bu ülkede bize öteki muamelesi, bize zenci muamelesi yapıldı, tehditler aldık...

        ŞİİR OKUDUM, MAHKUM OLDUM

        -İstanbul’da belediye başkanıyken İstanbul’a eser üretmemizin önüne geçilmek istendi. Siyaset yaptığımız partiler kapatıldı.

        -Siirt’te okuduğum şiirden dolayı mahkum oldum, cezaevinde yattım

        3 Kasım’dan sonra da önümüze engeller çıkarıldı.

        ŞİDDETE HİÇBİR ZAMAN BAŞVURMADIK

        -Bize cumhurbaşkanı seçtirmemek istediler, partimizi kapatmak istediler. Türlü türlü ayak oyunlarıyla bu yoldan ayırmak istediler Biz her türlü engele rağmen hiçbir zaman şiddete başvurmadık.

        MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİLER, BAŞBAKAN OLDUK

        -Anayasaya bağlılıktan ayrılmadık. Muhtar bile olamaz dedikleri insan Başbakan oldu. Önümüzü kestiler ama millet önümüzü açtı.

        BİZE DİKTATÖR YAKIŞTIRMASI YAPIYORLAR

        -Ana muhalefet de dahil birleri çıkıyor bizler için 'diktatör' falan gibi saçma sapan yakıştırmalar yapıyorlar. Aynaya baksınlar aynaya... Biz milletimizi seviyoruz, milletimiz de bizi seviyor.

        2023 YETMEZ

        -Kardeşlerim endişe etmeyin, 2023 hedefine doğru yürüyoruz. 2023 Türkiye’nin dünyada ilk 10 ülke arasında yer alacağı bir dönem olacak

        -2023 yetmez, biz büyük düşünüyoruz. Büyük düşünenler kazanır. 2071’de de Anadolu harekatının 1000. yılını torunlarımız kutlayacak.

        -Burada anne adaylarını görüyorum. Onlardan meydana gelecek nesiller 2071 Türkiye’sini kuracaklar

        BİZ TAŞI, MOLOTOFU TASVİP ETMEDİK

        -Kim bizi ne kadar mağdur etmek isterse istesin biz taşı, sopayı, molotof kokteyli ve silahı tasvip etmedik. Şiddet düşüncenin bittiği yerde başlar. Şiddet acizlerin işidir. Şiddet mücadele ruhunun bittiği yerde başlar.

        -Söyleyecek sözü olmayanlar şiddete başvururlar. Bir mücadele geleneği olmayanlar şiddete başvururlar.

        NE TÜRK'ÜN NE ARAP'IN KÜRT'E ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR

        -10 yıldır terör meselesinin çözümü için siyaset bir araç olsun, Meclis bir çatı olsun diyoruz

        Kürt kardeşlerimizin var da Arap kardeşlerimin sorunu yok mu?

        -Ne Arap’ın Kürt'e, Ne Türk’ün Kürt'e üstünlüğü yoktur. Hepimiz kardeşiz. Birbirimizi paradan, puldan, makamdan dolayı değil sadece Yaratan'dan ötürü seveceğiz.

        -Birbirimize olan muhabbetimiz hep arttı ama birileri hep kıskandı. Varsın kıskansınlar biz sevmeye devam edeceğiz.

        -10 yıl önce bugün olduğu gibi konuşabiliyorlar mıydı? Bu imkanı onlara kim hazırladı. Biz hazırladık. Ama daha iyi olacağız.

        ONLARDA ELLERİNDE MOLOTOFLA MI DOLAŞIYORDU

        -Benim başörtülü kızlarımı okullara sokmadılar. Ama biz sabrettik.

        -İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar. Suçları neydi? Onlar da ellerinde molotofla mı, taşla sopayla mı dolaşıyorlardı. Ne idi suçları? Sadece inancı gereği başörtü. "Ben imam hatipte okumak istiyorum"du. Hazmedemiyorlardı. Bakıyorlar ki Başbakan imam hatip mezunu. Kabinede imam hatip mezunları var.

        KİM NE GİYERSE GİYSİN

        -Bırakın kim nerede okuyorsa okusun, ne giyiyorsa giysin...

        -Sabır sabır sabır... Bakın 444 gerçekleşti. Sabrettiniz, muradınıza erdiniz.

        -İmam hatipin orta kısmı açıldı mı? Açıldı. Bundan sonrası size ait...

        -Türkiye’nin yarınları farklı olacak. Konuşulmayanların konuşulduğu bir Türkiye’yi Ak Parti iktidarı olarak biz inşa ettik. Yasaklara, kısıtlamalara biz son verdik

        O MALUM PARTİ SİYASET KONUŞSUN

        -Terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan o malum partiye çağrı yapıyorum.

        Artık şiddet sussun, siyaset konuşsun!

        -Artık terör örgütü elini tetikten çeksin, silahları gömsün. Eğer varsa kalbiyle, yüreğiyle, fikriyle konuşsun!

        -Bizim askerimize, insanımıza karşı tetik çeken örgüt, hiçbir hakkın savunucusu olamaz!

        13 YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

        -Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi oldu değil mi? Artık oralara hizmet gitmez diyor muhalefet...Bunlar çırak. Bizim dışımızdaki partilerin hepsi büyükşehir çalışmalarına karşı çıktılar. Ben bu işin içinden geliyorum. Dönemimde şu andaki statü yoktu, eksikler vardı. Mülki sınırları büyükşehir belediyesi sınırları yapalım, şehrin tamamına aynı hizmet gitsin dedik. Bunun ilk uygulamasını İstanbul ve Kocaeli’nde yaptık. İmar ve plan bütünlüğü vardı. Alt ve üst yapısıyla ilçe ve büyükşehir belediyeleri müşterek çalışarak bu hizmeti götürdüler.

        -16 büyükşehir vardı, 13 tane daha ilave ediyoruz. Bu sayı 29’a çıkıyor. Türkiye’nin yüzde 85’ine bu anlayışla hizmet vereceğiz demektir. Köy ve mezralar eskisi gibi kalmayacak artık...

        URFA 5 YIL İÇİNDE ÇOK DEĞİŞECEK

        -Şanlıurfa’nın 3 bin köy ve mezrası bugün hizmet almıyor. İl Özel İdaresi bunlara yetişemiyor. Yetişecek birimleri de yok!

        -2014’ten sonra Şanlıurfa 5 yıl içinde daha başka bir Şanlıurfa olacak. O hizmet gitmeyen köyler, mezralar, ilçeler daha fazla ayağa kalkacak. Sizlerin mağduriyetine asla göz yumamayız!

        TERÖR ÖRGÜTÜYLE ARANA DUVARI ÇEK

        -30 Eylül’de partimin kongresinde çağrıyı yaptım, "Gelin beyaz sayfa açalım. Kürt kardeşlerim, Arap kardeşlerim… Kardeşliğimizi daha da yüceltelim" dedim. Şimdi buradan çağrımı yineliyorum:

        "Bölgedeki kardeşim hep beraber terör örgütüyle, onun yedeğinde siyaset yapan partiyle arana duvarı çek! Bu ülkeye, bu millete kasteden terör örgütüyle aranıza mesafe koyun. Hiçbir ortak değeri yok bunların, maneviyat yok bunlarda!"

        44 YIL SONRA BİR İLK

        Bu geceyi Şanlıurfa'da geçirecek olan Başbakan Erdoğan, yarın Viranşehir ilçesine gidecek. Erdoğan, 1968'de Süleyman Demirel'in yaptığı ziyaretten sonra Viranşehir'e giden ilk Başbakan olacak.

        Viranşehir'deki temaslarının ardından Ceylanpınar ilçesine geçecek olan Başbakan Erdoğan, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler için kurulan çadır kentte incelemelerde bulunacak.

        Erdoğan, daha sonra Suriye sınırında bulunan Akçakale ilçesindeki çadır kentteki Suriyelileri ziyaret edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ