Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşte yılın ilk bebeği...

        Eray EROLLU / AHT - Ajanslar

        Erzurum'da yeni yılın ilk bebeği, 'Muhammet Umut' oldu.

        Muhammet Umut Bebek'in annesi Jale Güngörmez, bir kız çocuğu olduğunu bugünde bir erkek çocuk sahibi olduğunu belirterek yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini istedi.

        Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Muhammet Umut Güngörmez, hastane çalışanlarının ilgi odağı oldu.

        Anne Jale Güngörmez, 2 kilogram 558 gram olarak dünyaya gelen ve 'Muhammet Umut' adını verdikleri oğullarının ikinci çocukları olduğunu belirterek, 2013 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen oğluyla büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Hemşirelerin getirdiği bebeği kucağına alarak seven anne Güngörmez, yeni yılın ilk bebeği olan oğluna sarılarak büyük bir mutluluk yaşadı.

        Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde gördüğü ilgi ve hizmetten son derece memnun olduğunu belirten anne Jale Göngörmez, yeni yılın herkese sağlık mutluluk ve başarı getirmesi temennisinde bulundu.

        İstanbul’da 2013’ün ilk bebeği erkek

        İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği ile 2012 yılının son bebeği, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi. Erkek olan ilk bebeğe “Furkan” 2012’nin kız olan son bebeğine ise “Ceren” adı verildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eşi Gül Mutlu, bebeklere tam altın taktı.

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eşi Gül Mutlu Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2013’ün ilk bebeği ile 2012’nin son bebeğini ziyaret etti. Bebeklere tam altın takan Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu’nun sevinçleri adeta gözlerinden okundu.

        Yeni yılın ilk bebeğine “Furkan” adını verdiğini belirten 25 yaşındaki Fatih Arslan “Eşim normal doğum ile 2013’ün bebeğini dünyaya getirdiği için çok sevinçliğim. Biz biraz daha geç bekliyorduk ama kısmetmiş. Vali beyi karşımda görünce hem şaşırdım hem de sevincin ikiye katlandı” dedi. Yılın ilk bebeği “Furkan”ı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, bebeği kucağına alarak sevdi. Yılın ilk bebeği ile tanıştıklarını ifade ederek İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “'İlk bebeğimiz Furkan ile tanıştık. Bir erkek bebek dünyaya geldi. Hem ailesine hem İstanbul'a hem de ülkemize hayırlı evlat olsun. Hep güzel günlerini görmeleri nasip olsun” diye konuştu. Saat 00.05’de 52 santimetre boyunda, 3 kilo 760 gram ağırlığında dünyaya gelen “Furkan” bebeğin çok sağlıklı olduğu belirtildi.

        2012’nin son bebeği kız

        2012’nin son bebeği ise 23.57’de aynı hastanede dünyaya geldi. 2. çocuğunu dünyaya getiren 28 yaşındaki Nuray Övelek “Normal doğum yaparak 2. kez anne oldum. Senenin son çocuğunu dünyaya getirdiğim için sevincim daha da arttı. Valimiz ile eşinin ziyaretinden çok mutlu oldum. Kızım 4 kilo 150 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda. 34 yaşındaki elektrikçilik yapan kocam Kaya da çok sevinçli. Ortak aldığımız karar doğrultusunda adanı “Ceren” koyacağız” dedi.

        “Hepimiz için Mutlu bir yıl dolsun”

        Yeni yılın Türkiye ve dünyaya huzur getirmesini dileyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “Hepimiz için sağlıklı, mutlu bir yıl olsun. İnşallah bu yeni yıl çok daha güçlü, iyi hizmetlerin olduğu mükemmel bir yıl olarak geçsin. Bu vesileyle İstanbullular başta olmak üzere ülkemizin bütün insanlarımızın yeni yılını yürekten kutluyorum. Gecenin bu saatinde görev başında olan doktorlarımıza, başhekimlerimizi ve tüm kadroları yürekten kutlamak istiyorum” diye konuştu.

        Vali Mutlu, gazetecilerin İstanbul'daki yılbaşı kutlamalarına ilişkin sorusu üzerine de “Şu anda huzurlu bir şekilde İstanbul'da yeni yıla girildi. Ümit ediyoruz. Bu huzurlu ortam, gece boyunca da devam eder. Gerek emniyetimiz gerekse sağlık teşkilatımız, belediyemiz ve tüm ilgili birimler vatandaşımıza hizmet etmek için görevlerinin başında. Mesailerini yoğun bir şekilde sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

        YILIN İLK BEBEKLERİ

        Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 00.02'de dünyaya gelen Münise ve Orhan Bulut çiftinin bebeklerine ise ''Muhammed Ali'' ismi verildi.

        Konya'da ''Alperen'', Kayseri'de ''Kayra Berk'', Adıyaman'da ''Abdurrahman'', Kahramanmaraş'ta ''Necati'', Afyonkarahisar'da ''Hacer'', Şırnak'ta ''Eylem'', Kırşehir'de ''Rüstem'', Bursa'da ''Eymen'' ile ''Mekselina'', Şanlıurfa'da ''Berat'', Elazığ'da ''Hasan Eymen'' ve Çorum'da ''Ayşe Reyhan'' isimli bebekler 2013 yılının ilk bebekleri olarak dünyaya merhaba dediler.

        Öte yandan Mersin'de yeni yılın ilk dakikalarında iki bebek dünyaya gelirken Kars'ta da 7 bebek yeni yılın ilk bebekleri oldu.

        Eskişehir'de de yeni yılın ilk dakikalarında bir erkek bebek dünyaya geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ