Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Çözümde tek aktör Öcalan'dır"

        Ahmet YUKUŞ-Mehmet KAYAHAN/AHT

        BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın, İmralı'da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelerin önemli olduğunu söyledi. Görüşmenin içeriği ile ilgili kendilerine de bilgi verilmediğini belirten BDP'li Aydoğan, Hükümet'in doğru bir strateji çizdiğini söyledi.

        "Öl ve öldür politikası ile bu işlerin çözülmeyeceği anlaşılmıştır"

        PKK'nın silah bırakmasının gündeme gelebileceğini kaydeden BDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan, "2012 yılı Türk ve Kürt halkını derin acılara boğmuştur. Öl ve öldür politikası ile bu işlerin çözülmeyeceği anlaşılmıştır. Yeni yıla iki önemli haberle girdik. Lice'de 10 PKK gerillasının öldürüldüğü dakikalarda Kürt sorunun çözümü için Hükümet'in bu kez diğer süreçlerden farklı olarak gerçek anlamda elini taşın altına koyacağını göstermiştir. DTK ve BDP temsilcilerinin Abdullah Öcalan ile görüşmesi son derece önemsiyoruz. AK Parti'nin 10 yıl aradan sonra böyle bir adım atması şüphesiz önemlidir. Oslo süreci PKK ekseninde yapılan bir süreçtir. Sayın Öcalan Kürt sorunu çözümünde tek muhataptır. Avrupa ve Kandil'deki PKK'lılar da Öcalan'ı dinlerler. Öcalan'ın lider olmasından kaynaklı çözüm anlamında kendisinin yürüteceği bütün gelişmeler hem PKK'yı hem de Kürt halkını bağlayacaktır. Bize göre doğru bir strateji izleniyor. Hükümet doğru bir yoldadır. Hükümet açısında samimiyet, kararlık ve cesaret gerekiyor; zaten bunlar varsa müzakerelerde sonuç alınacaktır. Bu sürecin sürdürülebilmesi için herkese düşen görevler var" dedi.

        "Biz de elimizden geleni yapacağız"

        BDP milletvekilleri olarak ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Aydoğan, "Biz de elimizden geleni yapacağız. Mesele PKK'nın silah bırakıp bırakmaması meselesi değirdir, mesele Kürt sorunun çözülüp çözülmeme meselesidir. Gerekli adımlar atılırsa zaten akabinde bu yol haritası içerisinde PKK'nın da silah bırakması gündeme gelecektir. Yol haritası yaşama geçtikçe PKK'nın da silah bırakması gündeme gelebilir. Bu meseleye Hükümet'in Oslo ve demokratik açılımdan daha ciddi yaklaştığını ve bir haritanın olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ