Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Teröristbaşı elinden geleni yapıyor'

        'YAPMAK ZORUNDAYIZ'

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Eminiz ki terörle mücadele başarıyla sonuçlanacak ve ülkede artık kardeşlik hakim olacak. Bunun için her şeyi yapmak zorundayız. Bugünlerde yapılanlar da, o her şeyi yapmak zorunda olduklarımızdan bir tanesi. Ümitli olmalıyız. Destek vermeliyiz. Yeter ki silahlar sussun. Yeter ki ateş bitsin, kanayan yaralar artık tedavi olmaya başlasın.

        ABDULLAH ÖCALAN'A İYİ HAL BELGESİ HAZIRLANIYOR. detaylar için tıklayınız...

        'KAZANÇLI ÇIKAR'

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Partiler ne olacak deseler bir baksalar ve bu noktada bir değerlendirme yapsalar kıyamet kopmaz. Bu ülke 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Terör örgütünü kuran, yöneten, örgütleyen terörist başı yakalanmış, mahkum edilmiş, cezasını çekiyor.

        (Geçmişte Devlet Bahçeli dönemi de dahil bu temasların yapıldığını belirterek) Türkiye önümüzdeki süreçte olumlu sonuçlar ortaya konacak bir neticeye varır ve eğer terör örgütünün silah bırakması hedefi temin edilebilirse bundan CHP de, MHP'de, BDP'de, AK Parti de kazançlı çıkar. 75 milyon insanımız da kazançlı çıkar.

        'HERKESİN KATKISI'

        Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti'ye yeni bir kredi açıyoruz, çözün sorunu" açıklaması üzerine)

        Bütün muhalefet partilerinin bu sürece destek vermesi gerekir. Türkiye'de binlerce yıldır olduğu gibi kardeşçe yaşamamız gerekir. Buna yönelik, makul adımlar konusunda herkesin desteğini bekliyoruz. Bu süreçte önerisi, fikri olan ve çözüme katkı vermek isteyen herkesin katkısını önemsiyoruz.

        'ERKEN İYİMSERLİK'

        Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: Bu süreç herkesin desteği ile ne kadar iyi yürürse, hızlı yürürse o kadar iyi demektir. Ama görmek lazım. Erken iyimserlik ve yüksek beklentiler bazen yanlış sonuçlar doğurabiliyor. Süreç devam ediyor, özellikle bu önümüzdeki kış dönemi bir fırsattır, bu değerlendirilebilir. Herkes bunu anlarsa, katkı verirse daha kısa sürede sonuçlanabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ