Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları yarın tatil edildi.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ''Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek'' dedi. Valilik de İstanbul'da okulların bugün tatil edildiğini duyurdu.

        Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) basın toplantısı düzenleyen Kadir Topbaş, İstanbul'daki kar yağışını takip ettiklerini ve ekiplerinin İstanbul'un her bölgesinde konuşlandığını anlattı.

        İstanbullulara çalışmalara yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Topbaş, şöyle devam etti:

        ''Belediye 24 saat esaslı bir çalışma yürütmektedir. Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek. Meteorolojik olay olduğu için bir noktaya kadar kestirmek mümkün ama arkasının nasıl geleceğini bilemiyoruz. Bundan dolayı tedbirli olmak gerekiyor. İstanbul'da yolların çok açık olduğunu ve yollarda hiçbir şekilde kar olmadığını görebilirsiniz ama gizli buzlanmayla karşı karşıya kalınabilir. Özellikle gecenin geç saatlerinde ve sabaha yakın saatlerde, ısının düşmesi sebebiyle ortaya çıkacak gizli buzlanma nedeniyle geçmişte ciddi trafik kazaları yaşadık. Bundan dolayı sürücüleri, özellikle dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum.''

        Tedbirlerimizi aldık

        Kar yağışı nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldıklarını ifade eden Topbaş, sokakta kalan ve yerleşmeyi tercih edenleri Sarıyer'deki Metin Oktay Spor Salonu'nda barındırdıklarını dile getirdi.

        Başkan Topbaş, özellikle bugün ve yarın yaşlı, engelli ve hamilelerin trafikte dikkatli olmaları veya trafiğe hiç çıkmamalarını rica etti.

        VALİ'DEN "TATİL" AÇIKLAMASI

        İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ana okulları, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'da "Meteorolojik uyarı, buzlanma riskini yüksek, kar yağışını yoğun gösteriyor,o nedenle SALI GÜNÜ OKULLARI Ana,ilk,orta,lisede tatil ettik" dedi.

        BAZI ÜNİVERSİTELER TATİLDE

        Bu arada İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı üniversiteler bugün eğitime ara verdi.

        Işık Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde bugün eğitime ara verildiği belirtildi. Bugün yapılacak sınavların ise daha sonra telafi edileceği bildirildi.

        Gelişim Üniversitesi ise 7 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’den itibaren, 9 Ocak 2013 Çarşamba gününe kadar eğitim öğretime ara verdi. Üniversite tatil kararını internet sitesi üzerinden duyurdu.

        UÇUŞLAR İPTAL

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), bugün yapılması planlanan bazı yurt içi ve yurt dışı seferlerini iptal etti.

        British Airways'in Londra-İstanbul ve KLM Hollanda Kraliyet Havayolları'nın Amsterdam-İstanbul seferini yapan yolcu uçakları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indi.

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün 35 seferini gerçekleştiremeyen THY, bugün yapılması planlanan yurt içi ve yurt dışı 49 seferini de iptal etti.

        THY, yolcularını, uçuş planlarını yapmadan önce 444 0 849 numaralı çağrı merkezini arayarak bilgi almaları konusunda uyardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ