Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'un farklı ilçelerinde Türk Telekom'a ait fiber optik ve bakır kablo çalan 45 kişilik çete yakalandı.Çetenin liderliğini Türk Telekom'un taşeron firmalarında çalışan kablo ve elektrik ustalarının yaptığı ortaya çıktı.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/AHT

        İstanbul'un farklı ilçelerinde Türk Telekom'a ait fiber optik ve bakır kablo çalan 45 kişilik çete yakalandı.Çetenin liderliğini Türk Telekom'un taşeron firmalarında çalışan kablo ve elektrik ustalarının yaptığı ortaya çıktı. Şirketin kamyonları ve vidanjörünü kullanarak hırsızlık olaylarını gerçekleştiren çete üyelerinin, şüphe çekmemek için 'görevli yelekleri' giydikleri belirlendi. Hırsızlık olayları saniye saniye güvenlik kameralarına takılan çeteyi polis de suç işlerken kameraya aldı.

        Türk Telekom yetkilileri savcılığa başvurarak İstanbul'un bazı ilçelerinde kendi firmalarına ait yeraltındaki fiber ve bakır kabloların kesilerek çalındığını bildirdi. Başta Sarıyer ve Kağıthane olmak üzere bazı semtlerde internet ve telefon kesintileri yaşandığını bunun üzerine yapılan çalışmada söz konusu bölgelerde kabloların kesilerek çalındığının tespit edildiği kaydedildi. Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü,Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

        Kamera görüntülerinden anlaşıldı

        Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis, başka ilçeler de de benzer hırsızlık olaylarının olduğunu tespit etti. Hırsızlık olaylarının gerçekleştiği noktalardaki güvenlik kamera ve MOBES'e kayıtları incelemeye alındı. BÖylelikle güvenlik kameralarına takılan hırsızların görüntülerine ulaşıldı.

        Kablo hırsızlarının, dikkat çekmemek için kendilerini İSKİ ve BEDAŞ görevlisiymiş gibi gösteren yelek giydikleri görülüdü. Türk Telekom'un kablolarının geçtiği logarların çevresine duba ve arıza çalışması tabelası koyan çetenin kabloyu kamyon ve vidanjör ile çekerek çaldıkları belirlendi. Kabloyu ise testere ile kestikleri ortaya çıktı.

        Kimlikleri tespit edildi

        Kamera görüntülerindeki araçların plakalarını belirleyen polis, şüphelilerin tek tek kimliklerine ulaştı. Çetenin lideri Ş.A. ve kardeşi S.A.'nin Ankara'da Türk Telekom'la çalışan bir taşeron firmasında kablo ustası oldğu ortaya çıktı.Çetenin kilit isimlerinden M.B.'nin de Türk Telekom'la çalışan başka bir taşeron firmada elektrik ustası olduğu tespit edildi.

        1.5 milyon TL'lik kablo çalınmış

        Çete içinde birbirine bağlı 3 ayrı grup olduğunu belirleyen polis, son 3 ayda 1.5 milyon TL değerinde kablo çalındığını ortaya çıkarttı. Ardından da operasyon için düğmeye bastı. Önceki gün İstanbul, Ankara ve Bartın'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda biri kadın 45 kişi gözaltına alındı. Operasyon da son 3 ayda çalınan ve bir kısmı piyasaya satılan toplam 1.5 milyon TL değerinde kablo bulundu. Çetenin 31 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştiridiği belirlendi. 45 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ