Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AYDIN'da üniversiteye giden kızı ve torununun masrafını karşılamak isteyen 60 yaşındaki terzi Mehmet Karaca, sokakta dikiş dikmeye başladı.

        Aydın merkeze bağlı Veysipaşa Mahallesi'nde bulunan Nasuh Paşa Külliyesi önüne koyduğu dikiş makinesi ile seyyar terzilik yapan Mehmet Karaca'yı görenler şaşırıyor. Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü'nde okuyan 39 yaşındaki kızı İlknur Doğanlı ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde eğitim gören torunu 19 yaşındaki Elif Doğanlı'nın eğitim masraflarını karşılamaya çalıştığını belirten Karaca, "Önceden dükkanım vardı. Ancak 930 liralık emekli maaşımla 600 liralık kirayı karşılayamadığım için dükkanımı kapattım" dedi.

        112 YILLIK MAKİNESİ İLE SOKAKTA

        Kendisinin ilkokul mezunu olduğunu söyleyen Karaca, kızı İlknur Doğanlı'nın üniversite okuduğu sırada Murat Doğanlı ile evlenerek eğitimini yarım bıraktığını belirtti. Karaca, "Kocası okumasını istemedi. Damadım üç yıl önce kalp krizinden ölünce, üniversite eğitimine devam etmesini istedim. Kızımın kocasından kalan maaş da ancak geçinmesine yetiyordu. Torunum da üniversiteyi kazanınca eğitimlerinden geri kalmalarını istemedim. 2002 yılında o zamanın parası 50 bin liraya terzi Selahattin Turaner'den aldığım Alman yapımı 112 yıllık dikiş makinemle üniversite de okuyan kızımın ve torunumun eğitim giderlerini karşılamak için iki yıldır sokak sokak dolaşıp, terzilik yapıyorum" diye konuştu.

        TADİLAT İŞLERİ YAPIYORUM

        Kazancının her gün değiştiğini ve özellikle hava şartlarına bağlı olduğunu belirten Karaca, "Yağmur yağınca hiç iş yapamıyorum, bazen 10 lira kazanıyorum. Sokakta takım elbise dikmek çok zor. Bu nedenle tadilat işlerini yapabiliyorum. Eşim Hatice Karaca da en büyük yardımcım" dedi.

        UYGUN KİRA BEDELLİ DÜKKAN

        Dükkan kiralarının çok yüksek olduğunu ifade eden Karaca, "Emekli maaşım ile istenen dükkan kiralarını karşılamam çok zor. Aydın Belediyesi küçük esnaf için uygun bedelli dükkan yaparsa, yazın sıcakta, kışın soğukta kaldırım üzerinde çalışmak zorunda kalmam" diye konuştu.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ