Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'na yemin törenine giden ailelere karantina şoku...

        Mehmet YAYLIOĞLU/ AHT

        Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı, kızamık salgını nedeniyle karantina altına alındı. Bugün yemin töreni için tugaya gelen asker aileleri ise askeri yetkililer tarafından geri gönderilerek tören iptal edildi.

        Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bugün sabah saatlerinde yapılması planlanan 349'uncu kısa Dönem acemi erlerin yemin töreni gerçekleşemedi. Yemin töreni için Kütahya'ya gelen aileler bir erde kızamık hastalığı görülmesi nedeniyle Hava Er Tugay Komutanlığı'ndan içeri alınmadı. Tugay komutanlığı içerisindeki megafonlardan dışarıdaki ailelerin duyabileceği şekilde yapılan anonslarda "Bir askerimiz, kızamık olmasından dolayı Hava Hastanesi'nin intaniye servisinde tedavi altına alınmıştır. Bu konudan dolayı askerlerimize ve yakınlarına hastalık bulaşmaması için yemin törenimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yemin töreni ile ilgili Kütahya Valiliği tarafından da ileri bir tarihte bilgi verilecektir" denildi.

        AİLELER TEPKİLİ

        Tugay Komutanlığı önünde bekleyen ailelerin, çocuklarını görme istekleri ise askeri yetkililerce kabul edilmedi. Aileler, törenin ertelendiğini öğrenmelerinin ardından komutanlık önünden ayrılmaya başladı. Çeşitli illerden yemin törenini izlemek için Kütahya'ya gelen ailelerden bazıları "Biz çocuklarımızı görmek istiyoruz. Ancak askeri yetkililer buna izin vermiyor. Yetkililer, bazı ailelere törenin ileri bir tarihe ertelendiği, dağıtımların da 2 hafta süreyle durdurulduğu söylemiş. Askeri yetkililerin bu konuda bize de gerekli açıklama yapmasını istiyoruz. Çocuklarımızın iyi olup olmadığını da merak ediyoruz" dediler. Sabah saatlerinde Kütahya Hava er Eğitim tugayına gelmek istediklerini ancak şimdi gözyaşları içinde çocuklarını göremeden ayrıldıklarını söyleyen aileler "İki asker kızamık hastası olduğu için tugay karantinaya alınmış. Biz öyle öğrendik. Bu tür önlemler baştan alınmalıydı. Askerlere ilk girişte aşı yapılır. Bunun içinde kızamık aşısı da var. Neden zamanında bu hastalık tespit edilmedi. Eğer böyle bir şey varsa neden yemin törenini daha önceden iptal etmediler. Biz burada soğukta bekliyoruz. En azından görseydik. İnsanlar içeride isyan ediyorlar. Bu zor hava şartlarında buraya gelen ailelerin mağdur edilmemesi gerekirdi" dediler. Bu arada alınan bilgilere göre yemin töreninin 15 gün sonra yapılacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ