Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Ciner’den Siirt Şirvan’a 16 derslikli lise

        Yücel DURAK/SİİRT-AHT SİİRT

        Şirvan’da “maden köy” kurarak bölgenin ekonomi ve istihdamına büyük katkı sağlayan Ciner Holding bünyesindeki Park Elektrik A.Ş.; ilçeye 16 derslikli endüstri meslek lisesi de yaptıracak. Lisenin yapımına ilişkin protokol Siirt Valiliği’nde düzenlenen törende, Ciner Grubu Enerji ve Maden Başkan Yardımcısı Ali Coşkun Duyak ile Siirt Valisi Ahmet Aydın tarafından imzalandı.

        TWITTER’DAN TEŞEKKÜR

        Törende “Park Elektrik A.Ş. tarafından ilk etapta 3 milyonluk eğitim desteği ile Şirvan ilçemizde 16 derslikli endüstri meslek lisesinin yapılması, bölgemizde gelişen enerji sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması konusunda büyük bir eksiği giderecektir. Bu önemli eğitim yatırımının diğer hayırsever işadamlarına örnek olmasını diliyorum” açıklamasını yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Twitter hesabından da Ciner Holding’e teşekkür etti. Aydın “Şirvan ilçemize Park Elektrik 3 milyon TL’lik endüstri meslek lisesi yapıyor. Turgay Ciner ve ekibine teşekkürler” twit’i attı. 

        ‘Hedefimiz 50 okul 50 bin istihdam’

        Ciner Grubu Enerji ve Maden Başkan Yardımcısı Ali Coşkun Duyak, “eğitimin önemi”ne vurgu yaptığı açıklamasında Park Elektrik A.Ş.’nin “eğitime destek” kapsamında birçok yatırımı hayata geçirdiğini belirterek “Bunun en güzel örneklerinden biri de Şirvan ilçemize yapılacak olan endüstri meslek lisesi olacaktır” dedi. Duyak, “Grup olarak 50 okul, 50 bin istihdam hedefimize bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Ayrıca Şirvan’da madencilik faaliyetimiz var, buradaki üretim kapasitemizi de yüzde 40 artırarak 50 bin istihdamda da önemli bir adım atmış oluyoruz. Endüstri meslek lisesinde ‘Elektrik’, ‘İş Makineleri’ ve ‘Genel Atölye’ bölümleri olacak. Bölgeden teknik lise mezunu ara eleman bulmakta zorluk yaşıyoruz. Sanayileşmeye çok açık bir bölge olan burada, böyle bir okulun açılması ara eleman açığını büyük ölçüde çözecektir” bilgisini verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ