Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sır perdesi aralandı

        Konya'nın Kulu ilçesinde bir kadın ve erkeğin öldürülmesi ile ilgili cinayet zanlısı yakalanarak gözaltına alınırken olayın sır perdesi aralandı. Cinayeti öldürülen Medine Özkan'ın kocasının işlediği sebebinin ise, karısının, kız kardeşinin kocasıyla kaçması olduğu ortaya çıktı. Yakalanan Nihat Ö'nün cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

        Olay, 20 Ocak Pazar günü Cumhuriyet Mahallesi Sürmeli Sokak No:18'de meydana gelmişti. Kars doğumlu olduğu ve 1 yıl önce ilçeye yerleştikleri öğrenilen Mehmet Boztoprak (32) ile Medine Özkan (28) öldürülmüştü. Boztoprak ve Özkan'ın karı-koca hayatı yaşadıkları komşuların bilmemesi için başka isimler kullanarak kendilerini evli bir çift olarak tanıttıkları ortaya çıktı.

        SÜRÜNEREK SOKAĞA ÇIKTI VE KATİLİNİN ADINI SÖYLEDİ

        Evin içinde bıçakla ve şişle ağır yaralandıktan sonra sokağa kadar sürünerek çıkan Mehmet Boztoprak'ın yoldan geçen bir vatandaştan yardım istediği öğrenildi. Boztoprak'ın, kendisine yardım eden şahsa, "Bizi bu hale Nihat getirdi" dediği ve daha sonra şuurunu kaybettiği belirlendi. Yardım eden şahsın bu durumu polise söylemesinin hemen ardından cinayet şüphelisi Nihat Ö'nün aranmasına başlandı.

        "KARIMI ÖLDÜRDÜĞÜM TABANCA TUTUKLUK YAPTI ENİŞTEMİ BIÇAKLA ÖLDÜRDÜM"

        Cinayeti itiraf eden Nihat Ö. ve yanında olduğu iddia edilen arkadaşı İsmail Y. Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Eskişehir'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Yakalanan şüpheli Eskişehir'den Konya'nın Kulu İlçesi'ne getirilerek ifadesi alındı. Cinayeti itiraf eden Nihat Ö'nün, kız kardeşiyle evli olan eniştesi Mehmet Boztoprak'ın, resmi nikahlı karısı Medine Özkan ile 10 Şubat 2012 tarihinde Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Armutlar Köyünden kaçtıklarını ve bu yüzden 1 yıldır onları arayıp bulduğu Kulu ilçesinde öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Cinayet anını da anlatan şüpheli Nihat Ö., "Eve girdim karımı görünce kafasına iki el ateş ederek öldürdüm. Mehmet'i de tabancayla öldürecektim, silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine üzerimde taşıdığım bıçağı kullandım ve kaç defa bıçakladığımı hatırlamıyorum" dedi.

        Yapılan otopside Medine Özkan'ın kafasından aldığı 2 kurşunla öldüğü, Mehmet Boztoprak'ın ise 30'dan fazla bıçak darbesi alarak hayatını kaybettiği belirlendi. Medine Özkan'ın resmi nikahlı eşi Nihat Ö'den 2 çocuğunun olduğu, Mehmet Boztoprak'ın da, Nihat Ö'nün kız kardeşi olan resmi nikahlı eşinden 2 çocuğunun olduğu öğrenildi.

        Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ