Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rize'de İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaat bölümü öğretmeni okul saatinde telefonla oynayan örgencisini cep telefonu yüzünden uyardı. Bu nedenle öğretmen ve öğrenci arasında çıkan tartışma sırasında öğrenci öğretmenini darp etti.10 gün iş göreme

        ALİ ZENGİN / AHT

        Rize'de İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaat bölümü öğretmeni okul saatinde telefonla oynayan örgencisini cep telefonu yüzünden uyardı. Bu nedenle öğretmen ve öğrenci arasında çıkan tartışma sırasında öğrenci öğretmenini darp etti.10 gün iş göremez raporu alan öğretmen öğrencisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

        10 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU

        Rize İMKB Teknik ve Endüstri meslek lisesi motor bölümü 12. Sınıf öğrencisi M.P okul saatini içerisinde kantinde cep telefonuyla konuştuğu bir sırada öğretmen Serdar Yılmaz tarafından uyarıldı. Bu nedenle öğrenciden telefonu kendisine vermesini istedi. Bu yüzden öğrenci ile öğretmen arasında tartışma çıktı. Tartışmanın bir anda kavgaya dönüşmesi sonucu Öğrenci M.P öğretmen Serdar Yılmaz'a tekme tokat saldırdı. Öğrencisi tarafından darp edilen Serdar Yılmaz'ı olay yerine gelen öğretmenler kurtardı.

        Ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Öğretmen Yılmaz, burada müşade altına alındıktan sonra aldığı darbeler sonucunda 10 gün iş göremez raporu verildi. öğretmen Serdar Yılmaz, hastaneden taburcu edilmesinin ardından polise başvurarak öğrencisi M.P'den şikayetçi oldu Bunun üzerine olaydan sonra kaçan M.P. ise yakalanarak Tophane Polis Merkezi'ne getirilerek ifadesi alındı. İfadenin ardından öğrenci savcı talimatıyla serbest bırakıldı..

        MESLEKTAŞLARI DERSE GİRMEDİ

        Olayın ardından öğretmen Serdar Yılmaz'ın meslektaşları bir günlük derslere girmeme kararı alarak olayı protesto etti. Okul bahçesinde toplanan öğretmenler adına açıklama yapan Hüseyin Öz, okulda iş güvenliklerinin olmadığını düşündüklerini belirterek, "Bu nedenle bugün derse girmeme kararı aldık. Bu saldırıyı kınıyoruz. Okullarda eğitimcilere sağlanacak en önemli unsur iş güvenliğidir. Bu okulumuzda sağlanamıyor" dedi.

        BİZE BİBER GAZI BİLE SIKILDI

        Öğretmen Betül Yazgı ise, "Bugün meslektaşım yarın da ben şiddete maruz kalabilirim. Daha öncede okulumuzda yakma, biber gazı sıkma gibi olaylar yaşandı. Güvenliğimiz yok. Güvenliğimiz sağlansın" derken, Zeliha Salihoğlu da, "Bunlara maruz kalmak istemiyoruz. İnsan yetiştiriyoruz ancak insanlar böyle olsun istemiyoruz. Hakkettiğimiz bu değil. Öğretmen olmanın verdiği o gururu artık duyamıyoruz. Çünkü kimse bunu bize hissettirmiyor. Dayak yiyecek dereceye geldikten sonra eğitim verecek bir geleceği nasıl yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ