Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yeni bakanların bilinmeyenleri

        Kadir ÜRÜNDÜ/MARDİN-AHT

        ‘Güneydoğu’da barış güvercinleri uçurtacağız’

        İçişleri Bakanlığı’na atanan Muammer Güler DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Güneydoğu’da barış güvercinleri uçurtacağız. Herkesin mutlu, güvenli ve refah içinde olması için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

        HIZLI KONUŞUYOR

        İçişleri Bakanı Muammer Güler, kamuoyunun en fazla ilgisini İstanbul Valisi olduğu dönemde çekmişti. Ardından Ankara'ya gelerek Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın kurucu başkanı olan Güler, hızlı bir şekilde bu görevden ayrılıp önce milletvekili, şimdi de bakan oldu. Hukukçu Güler, geçmişte İçişleri Bakanlığının her kademesinde çalıştı. Güler'i kamuoyu, daha çok hızlı konuşması ile biliyor.

        BAŞBAKAN Erdoğan'ın yıllarca danışmanlığını yapan yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yakın çevresince "Tam bir İstanbul efendisi" olarak tanımlanıyor. Öğrencileri, Avcı'yı, "En karizmatik ve babacan öğretim üyesi. Kendisinden ders dinlemek, Al Pacino'nun Scarface'ini ya da Robert De Niro'nun Deat'ini seyretmek gibi sürükleyici" sözleriyle tanımlıyor.

        Ders anlatırken küçük çapta stand-up yaptığı belirtilen Avcı, aynı zamanda "Molla Kasım" takma adıyla mizah yazıları da yazıyordu. Avcı'nın asıl adının Nebi olduğu ve adını lisedeyken Şair Nabi'ye ithafen değiştirdiği belirtiliyor.

        EL ELE TUTUŞUP POZ VERDİLER

        Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini Ömer Çelik’ e devretti. Çelik’ le el ele poz veren Günay, “Şükürler olsun aldığımız hiçbir alanı başladığımızın gerisinde bitirmedik” dedi.

        AŞK, PURO VE MOTOR

        KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, geçmişte aşk ve sevgi üzerine yazdığı köşe yazılarıyla tanınıyor. Entelektüel İslamcı olarak tanımlanan Çelik, bir röportajındaki "İnsanı üç şey uçurur. Puro, aşk ve motor" sözleriyle gündeme gelmişti.

        Geçmişte üç motoru bulunan Çelik, "Takım elbisemin üstüne tulum giyip Meclise motorla gitmeyi düşünüyorum" demişti.

        TÜRKİYE'YE YÜZEREK GELDİ

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da ilginç özgeçmişiyle dikkat çekiyor. Gümülcine doğumlu ve Yunanca bilen Müeizzinoğlu, 15 yaşında eğitim için İstanbul'a geldi. 1983 yılında Meriç Nehrini kaçak geçerek Türkiye'ye iltica eden Müezzinoğlu, 1983-1986 yılları arasında Haymatlos yani "vatansız" olarak ikamet etti. Müezzinoğlu, ancak 1986'da Türk vatandaşı oldu.

        İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde Başbakan Erdoğan'ın sınıf arkadaşı olan Müezzinoğlu'nun gerçek adının Mehmet Alioğlu olduğu, daha sonra Müezzinoğlu olarak değiştirdiği belirtiliyor. Dahiliye doktoru Müezzinoğlu, AK Parti'nin eski İstanbul il başkanıydı.

        ‘Akdağ gibi başarılı olmak nasip olsun’

        Deniz ÇİÇEK/ANKARA

        Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu’na devretti. Yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu “İlk duam şudur: ‘Rabbim bana da Akdağ gibi onurlu bir görev vermeyi ve başarılı bir şekilde devretmeyi nasip etsin” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ