Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Vali'den polislere 'çelenk' fırçası

        Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen çelenk sunma töreninde çelengi taşıyan polislerin yerinde olmamasına sinirlenen Vali Selman Yenigün, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman’a, “Nerede bizim adamlar. Emniyet müdürümüz nerede personeliniz” diyerek tepki gösterdi.

        Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. Sabah saatlerinde Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törenlere Vali Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Erzincan Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, askeri, sivil erkan ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri Terzibaba Mezarlığı’nda bulunan Garnizon Şehitliği’ne geçti. Burada şehitlik anıtına çelenklerin sunulması ile başlaması gereken tören sırasında bir anda Erzincan Valiliği’ni taşıyacak olan polislerin yerinde olmadığı anlaşıldı. Kısa süreli sessizliğin ardından Vali Selman Yenigün, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman’a, “Nerede bizim adamlar. Emniyet Müdürümüz nerede personeliniz” diyerek tepki gösterdi. Vali Yenigün, görevi başında olmayan polisler hakkında işlem yapılmasını istedi.

        Kısa süreli gerginliğin ardından askerler tarafından taşınan valilik çelengi sunuldu. Tören daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci, Garnizon Şehitliği defterini yazarak imzaladı. Garnizon Şehitliği’ndeki tören, şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ