Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SEBZE halinden 13 kasa armut çalan 18 yaşından küçük 4 çocuğa 6 ile 8 ay arasında değişen hapis cezası verildi. Şikâyetçi taraf, armutların değeri olan yaklaşık 700 TL’yi alamayınca “Zararımız karşılanmadı” diyerek karara itiraz etti.

        Şefik DİNÇ/AHT

        Sebze halinden 13 kasa armut çalan 18 yaşından küçük 4 çocuğa 6 ile 8 ay arasında değişen hapis cezası verildi. Şikâyetçi taraf, armutların değeri olan yaklaşık 700 TL’yi alamayınca “Zararımız karşılanmadı” diyerek karara itiraz etti. Karar bir üst mahkeme tarafından bozuldu. İstanbul 5. Çocuk Mahkemesi’nde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tekrar hâkim karşısına çıkan Mert G. (16) Mahmut Ö. (17), Nurullah Ç. (14) ve kardeşi Nusret Ç.’den (13) şikâyetlerinin devam ettiğini söyleyen Avukat Fırat Epözdemir, “Yargılama devam ederken müvekkilimin zararının karşılanması, özür dilemeleri ve bir daha öyle bir suç işlememeleri konusunda söz vermelerini istedik. Bu talepler yerine getirildiği takdirde vekalet ücretimden de vazgeçeceğimi belirttim. Ancak bunlar yerine getirilmedi” dedi.

        YAKALAMA KARARI

        Tebligat çıkarıldığı halde duruşmaya gelmeyen çocuklardan Mert G. hakkında yakalama, Mahmut Ö. hakkında ise zorla getirme kararı verilen duruşma zararın karşılanmasının beklenmesi için ertelendi. 13 kasa armudun tutarı olan 700 TL’nin ödenmemesi halinde çocukların alacağı ceza ertelenmeyerek, infaz edilecek.

        ARMUTLARIN SAHİBİ: TİCARETİNİ YAPIYORLAR

        Çalınan 13 kasa armut nedeniyle zararının karşılanmasını isteyen Abdülgafur İnce, olayın basit bir hırsızlık olayı olmadığı için şikâyetinde ısrar ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Yakalanan çocuklar 25 kasa çalmışlar. Polis 12 kasayı buldu, diğerlerini satmışlar. Bunu ticarete dönüştürdükleri için şikâyetçi oldum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ