Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika TBMM Genel Kurulu’nda özel hastane yatırımlarıyla ilgili yasanın görüşmeleri küfürlü diyaloglara sahne oldu. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan'a yönelik sözleri ortalığı karıştırırken, AK Parti'li milletvekilleri Genç'e yoğun tepki g

        TBMM Genel Kurulu’nda özel hastane yatırımlarıyla ilgili yasanın görüşmeleri küfürlü diyaloglara sahne oldu. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan'a yönelik sözleri ortalığı karıştırırken, AK Parti'li milletvekilleri Genç'e yoğun tepki gösterdi.

        KAMER GENÇ'TEN TERBİYE SINIRINI AŞAN SÖZLER

        Meclis Genel Kurulu'nda konuşan AK Partili Mehmet Metiner'in İstiklal Mahkemeleri'ni zulüm mahkemeleri olarak tanımlayarak, CHP'den utanç duyduğunu söylemesi tansiyonu yükseltti.

        Bunun üzerine kürsüye gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Metiner’i hedef alarak “Emine Erdoğan’ın ayakları altında sürünerek elini öpmek için, kendini affettirmek için nasıl kılıklara girdiğini siz biliyorsunuz. Utanma için insanda yüz olması lazım” dedi.

        Genç, daha sonra “Tayyip Erdoğan ‘Ben bütün milliyetleri ayak altına aldım’ diyor. Her onurlu adam, her p.. olmayan insan muhakkak bir milliyeti vardır. Bana göre, p.. olmayan herkesin bir milliyeti vardır. Milliyet, benim şerefim ve haysiyetimdir. Benim milliyetimi ezmeye çalışan ayakları, sahibinin, onun bir yerine so....m” diye konuştu.

        "TERBİYEM MÜSAİT DEĞİL"

        Kamer Genç'e yanıt vermek için kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "Genel Başkanımız için bir insan olarak benim telaffuz edemeyeceğim bir sataşmada bulunmuştur. Benim kadın olarak buna cevap vermeye terbiyem müsait değil, Recep Özel'i grup adına konuşmaya çağırıyorum" dedi.

        "YÜZ MİSLİNİ İADE EDİYORUM"

        Bunun üzerine AKP Isparta Milletvekili Recep Özel, kürsüye çıkarak Kamer Genç ile aynı havayı solumaktan utanç duyduğunu belirtti. Özel, "Şimdi, Başbakanımıza söylemiş olduğun o lafı, o bir yerlere bir şey yapmayı, aynısını, yüz mislini sana iade ediyorum" diye yanıt verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ