Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Arınç'tan Kürtçe sözlük açıklaması

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk Dil Kurumu’nun ilk ve ortaöğretim kurumlarında seçmeli ders olarak okutulmaya başlanan Kürtçe dersindeki sözlük ihtiyacını karşılamak üzere Kürtçe-Türkçe, Türkçe-Kürtçe sözlük için bir çalışma başlattığını bildirdi.

        “TÜRK DİL KURUMU KÜRTÇE SÖZLÜK ÇIKARILMASI İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPMAKTA MIDIR?”

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in Türk Dil Kurumunun Kürtçe sözlük çıkarılması için bir çalışması olup olmadığına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

        Arınç, Türk Dil Kurumu’nun öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığınca ilk ve öğretim kurumlarında seçmeli ders olarak okutulmaya başlanan Kürtçe dersindeki sözlük ihtiyacını karşılamak üzere; Kürtçe-Türkçe, Türkçe-Kürtçe sözlük için bir çalışma başlattığını söyledi.

        Arınç, planlanan sözlüğün, adı geçen kurumun hazırladığı ve halen ilköğretim okullarında okutulmakta olan İlköğretim Okulları İçin Türkçe Sözlük ile Milli Eğitim Bakanlığınca okutulmakta olan seçmeli Kürtçe dersi ders kitapları ve eğitim dokümanlarının söz varlığı esas alınarak hazırlandığını ifade etti.

        KÜRTÇE SÖZLÜK İLE İLGİLİ BİLİMSEL HEYET OLUŞTURULACAK

        Türk Dil Kurumu’nda Bilim Kurulu’nun yeni teşekkül ettirildiğini belirten Arınç, bahsedilen kurula bağlı olacak; çalışma grupları, komisyonlar ve Kürtçe sözlük ile ilgili bilimsel bir heyetin oluşturulma işlemlerinin devam ettiğine işaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ