Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Subayların spermleri saklanmış!

        Bülent CEYHAN/AHT

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Askeri Casusluk Çetesi soruşturmasına ilişkin iddianamenin ek delil klasörlerinde, subaylara ait spermlerin saklandığı tüplere ait olduğu iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Çetenin onlarca askeri tuzağa düşürdükten sonra sperm örneklerini topladığı öne sürülüyor. Görüntülerde tüplerin üzerinde isim yazılı olduğu dikkati çekiyor. Spermlerin nasıl elde edildiğine ilişkin bilgi ise yok.

        İddianamede ilişkiye girilen subayların bilgisi dışında edinilen spermlerle ilgili ne tür faaliyetlerin yürütüldüğüne dair detay verilmiyor. Ancak yine Özkaynak'tan ele geçirilen ve henüz çözümün yapılmayan kriptolu harddiskte daha geniş bilgilerin bulunabileceği öne sürülüyor. Öte yandan çetenin sayısı belli olmayan sperm örnekleriyle geleceği parlak subaylardan habersiz, tüp bebek yöntemiyle çocuk yaptırdığı ve bu çocukları şantaj unsuru olarak devreye sokmuş olabileceği iddia ediliyor.

        Çoğunluğu asker 88'i tutuklu 357 kişi hakkında hazırladığı iddianame ek delilleri arasında, çetenin Deniz Kuvvetleri'ne ait bir firkateynde düzenledikleri fuhuş toplantılarına ait olduğu ileri sürülen tutanaklar da bulunuyor. Tutanaklarda çete elemanlarının hangi ülkelerde sahte pasaport çıkartıp kimlerle görüştüğüne dair bilgiler ile bir çok kamu görevlisinin gizli çekilmiş görüntülerinin de yer aldığı öne sürülüyor. Genelkurmay'dan 3 bin, Milli Savunma Bakanlığı'ndan 54, Başbakanlıktan ise 32 belge sızdırıldığı iddia ediliyor.

        Tutanağa göre 28 Aralık 2010'da firkateynde yapılan toplantıya Dz. Kur Yb O.O.A, Dz. Bnb. B.G, Dz.Yzb. T.A, Dz. Utğm. Ö.A, Dz.Utğm. S.C, Dz.Tğm C.A ve Dz. Tğm G.K'nın katılmış. Çete üyeleri bu toplantıda askeri personelin fuhuş batağına nasıl çekileceği, kadınların nasıl ve kim tarafından temin edileceği ve belgelerin nasıl çalınıp pazarlanacağını planlamış, bazı askeri personelin uyuşturucuya alıştırılması bile gündeme gelmiş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ