Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayseri'de kendini 'Hızır Aleyhisselam' olarak tanıtarak dolandırıcılık yapmak istediği iddiasıyla yargılanan 36 yaşındaki Kadir Şahin, 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu.

        Kayseri'de kendini 'Hızır Aleyhisselam' olarak tanıtarak dolandırıcılık yapmak istediği iddiasıyla yargılanan 36 yaşındaki Kadir Şahin, 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu.

        Kadir Şahin, geçen yıl 21 Ekim'de Melikgazi İlçesi Altınoluk Mahallesi'nde bakkal olan 33 yaşındaki Ahmet Yücel'e iddiaya göre, kendini 'Hızır Aleyhisselam' olarak tanıtarak, fakirlere dağıtmak için 10 bin lirasını almak istedi. Ancak kendisini tanıyan sivil polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

        1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz olarak katılan Kadir Şahin ifadesinde dolandırıcılık suçlamasını reddederek, ''Ben yoksullana yardım ediyorum. Ahmet Yücel'den yoksullara dağıtmak için para istedim. Hızır falan da değilim'' dedi. Sanıktan şikayetçi olan Ahmet Yücel ise Kadir Şahin'in kendini 'Hızır Aleyhisselam' olarak tanıttığını belirterek şunları söyledi:

        ''Otobüs durağında beklerken yanıma gelen Kadir Şahin, elimi avucunun içerisine alarak bir süre dua okudu. Benimle ilgili bir çok şeyi doğru olarak söyledi. Kendini bu aleme gelen 'Hızır Aleyhisselem' olarak tanıttı. Kurban adağımı yerine getirmediğimi bildi. Ondan etkilendim ve hızır olduğuna inandım. Benden fakirlere yardım için 10 bin lira istedi. Üzerimde bu kadar para olmadığını söyleyip bankadan çekebileceğimi söyledim. Banka önünde buluştuk, ama polisler Kadir Şahin'i yakalayınca dolandırıcı olduğunu anladım.''

        Mahkeme heyeti, dolandırıcılığa teşebbüs suçundan yargılanan Kadir Şahin'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuklanan Şahin Kayseri Cezaevi'ne gönderildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ