Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nevruz Parkı'nda aralarında BDP'nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmak için kentin 85 noktasından belediyeye ait araçlarla parka gelen vatandaşlar, bir kilometre mesafedeki güvenlik noktalarında polis tarafından üst ara

        Günlerdir Türkiye'nin değişik illerinde devam eden Nevruz kutlamaları, finali Diyarbakır'da yapıyor. Bağlar ilçesindeki alanda yapılan kutlamalarda, geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz sanatçı Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi Koyuncu'nun söylediği Lazca şarkılarla horon oynandı. Kutlamada, Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecine yönelik mesajı da Türkçe ve Kürtçe olarak okunacak.

        Nevruz Parkı'nda aralarında BDP'nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmak için kentin 85 noktasından belediyeye ait araçlarla parka gelen vatandaşlar, bir kilometre mesafedeki güvenlik noktalarında polis tarafından üst araması yapıldıktan sonra alana alınıyor.

        Kürtçe ve Türkçe, ''Nevruz kutlu olsun'' yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 5 bin kişi güvenlik noktalarından vatandaşların geçişi sırasında polise destek veriyor.

        NEVRUZ ATEŞİ YANDI

        Saat 12.00 sıralarında BDP Eşbaşkanı ve milletvekilleri ile DTK Eşbaşkanları Nevruz ateşini yaktı.

        Ateşin yakılmasının ardından Nevruz alanındaki coşku giderek arttı.

        ALANDA LAZCA TÜRKÜ

        Alanda kurulan sahneye ilk olarak vefat eden Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi Koyuncu çıktı.

        İlk olarak 'Koçari' türküsünü Lazca söyleyen Niyazi Koyuncu, daha sonra Kazım Koyuncu ile bütünleşen 'Hayde'yi söyledi.

        ''Bugün Nevroz. Ben bir Laz'ım. Aynı dili konuşmamıza gerek yok birbirimizi anlamak için'' diyen Koyuncu, şarkılarını alanı dolduran yüzbinlerce kişiyle birlikte söyledi.

        Emniyet Müdürlüğü'nce alanın girişi bariyerlerle kapatılırken, giriş çıkışlar zabıta ekiplerince de denetleniyor. Çok sayıda seyyar satıcı, zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yere yerleştirildi.

        Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır'a gelen yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptığı belirtildi.

        Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de Nevruz Parkı'na gelerek incelemelerde bulundu.

        Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Güven, zabıta ekipleri ve vatandaşlarla sohbet etti, ikram edilen çayı içti.

        Güven, polislerin alana bıçakla girmek isteyen bir kişiyi gözaltına aldıklarını belirtmesi üzerine, ''Vatandaşın huzurunu bozacak tüm girişimlere yönelik tedbirleri alın'' talimatını verdi.

        Bu arada Güven, alandan ayrılırken davul zurna çalan ekiplere para verdi.

        Konuşmaların yapılacağı sahnenin önünde Kürtçe, Türkçe, Arapça dillerinde Nevruz'a ilişkin afişler asıldı.

        Alanda toplanan gruplar müzik eşliğinde halay çekerek eğlenmeye başladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ