Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da Yargıtay'da görev yapan savcı, tartıştığı banka görevlisini silahla vurarak öldürdü. Savcı olaydan sonra gözaltına alındı.

        Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Serhat T., aynı zamanda teyzesinin oğlu olan ve bir bankada memur olarak çalışan Mustafa Hastürk'ü (32) tabancayla vurarak öldürdü.

        Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Ovacık mevkiinde, sabah saatlerinde aracın içinde tabancayla vurularak öldürülmüş bir şahıs ihbarı yapılması üzerine, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, çalışır haldeki aracın içinde başından vurulmuş halde bulunan Mustafa Hastürk'ün, hayatını kaybettiğini belirledi. Evli ve bir çocuk babası olan Hastürk'ün cenazesi, Adli Tıp'ta yapılan incelemenin ardından Kazan'ın Çalta köyüne götürülerek toprağa verildi. Olayı gerçekleştirdiği öne sürülen ve Yargıtay'da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Serhat T.'nin kaçtığı öne sürüldü.

        SAVCI MADDİ SIKINTIYA GİRMİŞ

        İddialara göre, eşinden ayrıldıktan sonra psikolojik sorunlar yaşayan savcı Serhat T., çok para harcadı ve aynı zamanda teyzesinin oğlu olan Mustafa Hastürk'ten kendisi için kredi çekmesi yönünde baskı yapmaya başladı. Savcı T.'nin, Mustafa Hastürk'e sık sık çalıştığı bankaya girmesi için kendisinin aracı olduğunu hatırlattığı, bu yüzden de, borçlarını kapatması için kendisine yardımcı olmasını istediği önü sürüldü.

        Mustafa Hastürk'ün yakınlarına "Çok bunaldım. Artık bu işi çözeceğim" dedikten sonra olay sabahı, savcı Serhat T.'nin kiraladığı araçla Ovacık mevkiine gittikleri, burada bir süre konuştuktan sonra, cinayetin gerçekleştiği iddia edildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ