Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Şehit Savcı davasında ceza yağdı

        Doğubeyazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın şehit edilmesi olayında firarı sanık Barış Batur'a yardım eden, saklayan, yerini bildirmeyen ve İran'a kaçmasını sağlayan sanıklardan 3'ü 20'şer, 1'i 17, 2'si 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı, evli ve 1 çocuk babası Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 günü alışveriş için gittiği Doğubayazıt'ın Güven Caddesi'nde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Hakan Kılıç, nakledildiği Ankara'da 7 Şubat günü şehit oldu. Güvenlik kamerası görüntülerinde PKK'lı Barış Batur'un suikast sonrası kaçışı cinayetin aydınlatılmasında önemli faktör oldu. Bunun ardından Savcı Kılıç'ın katili ile ona yardım edenleri yakalamak için özel ekip oluşturuldu.

        Savcı Hakan Kılıç'ın ölüm olayı ile ilgili gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı. Savcı Kılıç'ın suikast öncesi hazırladığı mütalaa ile gasp suçundan 10 yıl hapis cezası aldığı için öldürdüğü ileri sürülen PKK'lı Barış Batur'un İran'a kaçtığı belirlendi.

        Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 9 kişi hakkında hakkında 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak, terör amaçlı tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak' suçlarından dava açıldı. Barış Batur ve ona yardım eden Süleyman Cıyanaklı hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarıldı.

        Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında 6 tutuklu ve avukatlar ile destek vermek için Hakimler Ahmet Korkmaz, Volkan Koçtepe, Yunus Şahin, Mehmet Hakkı Altun hazır bulundu. Mahkeme heyeti, tutuklu Burhan Çilgin, Ahmet Çilgin, Abdullah Özbey'i suça iştirak etmekten önce ağrılaştırılmış müebbet, terör amacı ile işlenmediği anlaşıldığından 20'şer yıl, aynı suçtan Hakan Yavuz ve Ramazan Gündüz'ü 15'er yıl hapis cezasına mahkum etti.

        Mahkeme heyeti, firari Barış Batur'u saklayan ve daha sonra PKK'ya teslim eden Hasan Cıyanaklı'yı terör örgütüne üye olmaktan 12yıl, 2 ay saklamaktan 5 olmak üzere toplam 17 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        Mahkeme, Alkan Sarıhan'ı Hasan Cıyanaklı'ya ait ahırda kaçak Barış Batur'u koyunların arasında saklamak suretiyle yakalanmasını önlemekten 2.5 yıl, Ahmet Yıldız'a ise Barış Batur'un yerini bildirmediği için 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Fevzi Acar'ın beraatini uygun gördü.

        Mahkeme, Cumhuriyet Savcısını öldürmek suçundan kaçak olan Barış Batur ile Hasan Cıyanaklı'nın dosyasını ise ayırdı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ