Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sınırda gerginlik!

        SINIRDA JANDARMAYA TAŞLI SALDIRI

        Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek ve 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce'nin ikna etmeye çalıştığı köylüler, Irak sınırları içerisinde bulunan yakınlarının yanına gitmek istedi. Ancak önlem alan jandarma, köylülerin Irak sınırını geçmelerine izin vermeyince arbede çıktı. Arbede sırasında kalabalık grubun taşlı saldırısına, güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

        KÖYLÜLERİ BDP'LİLER İKNA ETTİ

        Sınırda gerginlik sürerken olay yerine gelen Şırnak İl Genel Meclisi'nin BDP'li üyeleri Rahmin Bal, Erşat Ediş ve İrfan Encü, sınırda kaçakçılık için Irak topraklarına geçen yakınlarının yanına gitmekte ısrar eden Andaç Köylüleri ile görüştü. Bir süre devam eden görüşme sonrasında Andaç Köylüleri, ikna edilerek köye dönmeleri sağlandı.

        Yetkililer, yasal olmayan yollardan Irak'a geçtikten sonra geri dönerken yakalanan kişiler hakkında yasal işlem başlatıldığını söyledi.

        VALİ YARDIMCISI VE TÜMEN KOMUTANI KÖYLÜLERİ İKNAYA ÇALIŞIYOR

        Güvenlik güçleri ile köylüler arasındaki gerginliğin devam etmesi üzerine Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek ve 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Sikorsky helikopter ile olay bölgesine geldi.

        Vali Yardımcısı Zeyrek ve Tümgeneral İnce, yapılanın yasal olmadığını belirterek, köylüleri evlerine dönmeleri konusunda ikna etmeye çalıştı. Andaç Köyü'nden gelenler ise ;yakınlarının bırakılması için ısrar etti.

        Vali Zeyrek ve Tümgeneral İnce'nin köylüleri ikna etmek için yaptığı görüşmeler sürüyor.

        34 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

        Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı ve Ortasu köylerinden ;de kalabalık bir grup 2011 yılında ;Irak tarafına kaçağa gitmiş, 28 Aralık 2011 günü ;kaçak yakıtla ;dönerken, PKK'lı sanıldıkları için F-16 savaş uçakları ile hava operasyonu düzenlenmişti. Operasyonda ;34 kişi yaşamını yitirmişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ