Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Güngören patlaması mağdurları şehit yasasından yararlanmak istiyor

        Güngören'de 2008 yılında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ailelerden bazıları Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önüne gelerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istedi. Geçen yıl çıkan şehit yasası ile kendilerinin mağdur olduğunu söyleyen aileler, yasa sebebiyle maddi ve manevi zarar gördüklerini ve şehit yasasından yararlanmak istediklerini kaydetti.

        Patlamada hayatını kaybeden ailelerden bazıları Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önüne geldi. Geçen yıl çıkarılan şehit yasası ile ilgili mağdur olduklarını ifade eden aileler Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediler. Başbakan Erdoğan'ın korumalarına dilekçelerini veren aileler, görüşmek için beklediler.

        'RESMİ ŞEHİT BELGESİ İSTİYORUZ'

        Patlamada hayatını kaybeden Yunus Öztürk'ün annesi Türkan Öztürk, oğlunun öldükten sonra cenazesinin al bayrağa sarılı durumda getirildiğini ve oğlunun şehit olduğunu kaydetti. Oğlunun şehitliğinin belgelenmesini istediğini vurgulayan Öztürk, "Kanunen resmi şehit belgesi istiyoruz. Sivil şehit yasası çıkardılar ama bu hiçbir aileyi kapsamıyor. Biz şehit yasasından yararlanmak istiyoruz. Bu olaydan dolayı maddi ve manevi zarar görmüş durumdayız." dedi.

        Yaşamını yitiren bir diğer genç Murat Ağça'nın annesi Perihan Ağca ise kendilerinin cezalandırıldığını öne sürdü. Oğullarının ölmesini planlamadıklarını aktaran Ağca, "Madem anneler ağlayamayacaktı. Bizi üzmesinler. Bizi evrak peşinde koşturmasınlar. Madem şehit sayılıyoruz. Bizim şehit evraklarımızı yapsınlar. Biz de asker şehitleri gibi olanaklardan yararlanalım." diye konuştu.

        'OĞLUM ASKERİ LİSEYİ KAZANMIŞTI'

        Patlama öncesi oğlunun askeri liseyi kazandığını aktaran Furkan Şentürk'ün annesi Şadiye Şentürk yetkililerden oğlunun şahadet belgesini istediğini dile getirdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ