Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Terör"den ceza almayacaklar

        Terör örgütlerinin bildiri ve açıklamalarını basıp yayınlayanlara, propaganda suçu işleyenlere ve yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılanlara, ayrıca "terör örgütüne üye olmak" suçundan ceza verilmeyecek.

        AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "4. Yargı Paketi" olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 8. maddesi üzerinde değişiklik önergesi verdi.

        Kabul edilen önergeye göre, Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesinin 2. fıkrasında tanımlanan terör örgütlerinin bildiri ve açıklamalarını basmak ve yayımlamak, 7. maddesinin 2. fıkrasındaki terör örgütünün propagandasını yapmak ve yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılma suçunu işleyenler hakkında, ayrıca "Terör örgütüne üye olmak" suçundan dolayı ceza verilmeyecek.

        Ancak, işlenen suçun; patlayıcı madde bulundurma, mala zarar verme, kasten yaralama, görevi yaptırmamak için direnme, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma gibi cebir ve şiddet içermesi halinde, kişi ayrıca örgüt üyeliğinden cezalandırılacak.

        Önergeyi eleştiren MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, terör faaliyetlerinin cebir, şiddet ve tehditle devletin organlarına, bireyin temel haklarına karşı işlenen suç olduğunu belirterek, "Onun için terörün gözü kördür, beladır, ülke ve birey açısından felakettir" dedi.

        Bal, "Terör örgütünün yandaşlığını, propagandasını yapanlara 'aferin iyi yapıyorsunuz, ben sizi cezai müeyyideden kurtarıyorum' demek istiyorsunuz. Hangi hakla bunu yapıyorsunuz, şehitlerin yasını siz mi tuttunuz?" dedi.

        TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tasarının 10. maddesi görüşülürken birleşime ara verdi. Yakut, aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine, birleşimi, saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ