Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa "4. Yargı Paketi güncel konularla bağlantılı değil"

        Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Cemil Çiçek, 4. Yargı Paketi’nin, güncel konularla bağlantılı olarak algılanmasının doğru olmadığını söyleyerek, “Bunlar AİHM’in gerekleridir” dedi.

        Kamuoyunda “4. yargı paketi” olarak bilinen İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasının yankıları sürüyor.

        Fenerbahçe’nin Lazio’yu eleyerek, UEFA Avrupa Ligi yarı finaline yükseldiği maçı izlemek için Roma’da bulunduğu sırada DHA’ya konuşan Cemil Çiçek, bu paketin doğrudan terör örgütüyle ilgili bir mesele olmadığını belirtti.

        “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) en çok ihlal kararı alan ülkelerden biriyiz biz. Bazen birinci bazen ikinci durumdayız” diyen Çiçek, “Dolayısıyla bu getirilen yargı paketi büyük ölçüde AİHM kararlarının ortaya koyduğu bir kısım durumları ortadan kaldırmak için. Çünkü söz konusu mahkemenin kararlarına göre, bir fikir size ters gelmiş olsa bile, çok saçma sapan bir fikir gibi gözükse bile, cebir ve şiddet içermiyor ve onu tavsiye etmiyorsa, sorun çözümünde bir yöntem olarak ileri sürmüyorsa bunların artık cezalandırılmaması gerektiği noktasında Türkiye müteaddit defalar ihlal kararı aldı. Onun gereğidir bu söylediğimiz konu” diye konuştu.

        4. Yargı Paketi’nin güncel konulara bağlanmak istendiğini de vurgulayan Çiçek, “Güncelle doğrudan bağlantılı her meseleye bakılıyor. O zaman bir kısım şeyleri anlarken eksik anlamış oluyoruz. İşin özünde, Türkiye’nin daha evvel mahkûm olduğu kararlar var. Onların gereği yapılıyor” dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ