Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Samsun’da tek başına kaldığı Adliye Lojmanları’nda dün ölü bulunan Cumhuriyet Savcısı 41 yaşındaki Murat Gök, bugün Büyük Cami’de yapılan cenaze töreni ardından Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze töreninde eski eşi ve kızı gözyaşına boğuldu.

        Samsun’da tek başına kaldığı Adliye Lojmanları’nda dün ölü bulunan Cumhuriyet Savcısı 41 yaşındaki Murat Gök, bugün Büyük Cami’de yapılan cenaze töreni ardından Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze töreninde eski eşi ve kızı gözyaşına boğuldu.

        Anne ve babası yıllar önce vefat eden Adana-Ceyhan nüfusuna kayıtlı savcı Gök’ün cenaze törenine kardeşi, eski eşi ve 11 yaşındaki kızı da katıldı. Vasiyeti üzerine Samsun’da toprağa verilen Gök’ün Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne karaciğer nakli için başvuru yaptığı da belirtildi.

        Savcı Gök’ü hastanede tedavi gördüğü sırada en son DHA muhabiri İsmail Akduman ziyaret ettmişti. Savcı Gök, yaklaşık 1 saat süren görüşmede yalnızlık ve vefasızlıktan yakınırken, iyileştikten sonra istifa edip avukatlık yapacağını söylemişti.

        İzmir’de özel yetkili savcı olarak görev yaparken ’Süper Savcı’ olarak anılan Murat Gök, bütün yetkileri alınarak 2009 yılı Temmuz ayında Samsun’a atandı. Samsun’da göreve başlamadan önce evlilik hazırlığı yaptığı avukat P.M. ile kente gelen ve kalacağı yere yerleşen Gök, Eylül ayında nişanlısından ayrıldı. Ardından Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapmaya başladı. Yaklaşık 7 ay kadar burada çalışan Savcı Gök, daha sonra zaman aşımına uğrayan dosyayalara bakmakla görevlendirildi. Eşinden boşanan ve 1 kız çocuğu babası olan Gök, bu zaman içerisinde de İzmir’de Ü.E.İ. adlı kadına cinsel istismardan yargılanırken aldığı 6 ay hapis cezası ertelendi.

        Karşılaştığı sorunlar nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başlayan Murat Gök, kısa süre sonra karaciğer ve böbrek yetmezliği ile bel fıtığı rahatsızlıklarından tedavi görmeye başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun süren tedavi altında kaldı. Bu zaman içinde de psikoljik destek alan Gök’ün her işini koruma polisi yaptı. Geçen Ocak rahatsızlığı artan ve hastaneye kaldıralan Murat Gök, 20 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdi. Daha sonra da özel odada tedavisine devam edildi. Hastanede kaldığı sürece ’Süper savcı’ya adliyede görev yapan 2 temizlik işçisi dönüşümlü olarak refekatçılık yaptı. Geçen Şubat ayında da Murat Gök’ü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki özel odasında DHA muhabiri İsmail Akduman ziyaret etti.

        BENİ PASİF GÖREV HASTA ETTİ

        İzmir’deki yoğun çalışma temposunun ardından Samsun’da 7 ay kadar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yaptıktan sonra kendisine pasif görevler verildiği ileri süren Murat Gök, bu görüşmede, "Çok boş kaldım. Boş kalıncada düşünce ve yalnızlık beni hasta etti. Ben yoğun çalışmaya alışmış bir insanım" diye konuştu.

        Karşılaştığı olaylar ve psikolojik sorunlar nedeniyle başını dik tutmakta zorlandığını bu nedenle parmağıyla başını geriye doğru tutmaya çalıştığını anlatan Savcı Gök, hastanede kaldığı süre içinde birkaç savcı arkadaşının dışında kimsenin kendisini ziyaret etmediğini belirterek, "Sadece görevimi yapmaya çalıştım. Ama bu sistem beni görevimden soğuttu resmen. Hastaneden çıkıp iyileşirsem avukatlık yapacağım" dedi.

        Ziyaret sırasında yürümekte, oturmakta ve kafasını tutmakta güçlük çeken Murat Gök, taburcu olduktan sonra tedavisine Adalet Mahallesi’ndeki Adliye Lojmanları’nda devam etti.

        LOJMANLARDAKİ EVİNDE YALNIZ ÖLDÜ

        Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne karaciğer nakli için başvuru yapan Murat Gök’ün karaciğer ve böbreklerinin iflas ettiği belirtildi. İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi’ndeki Adliye Lojmanları’ndaki evinde görevli polis memuru tarafından koltukta hareketsiz halde bulunan Murat Gök’ün 22 Nisan’a kadar raporlu olduğu belirtildi. Bugün kendisi için Büyük Cami’de tören yapıldı. Hafta sonu olması nedeniyle Adliye önünde tören yapılmayan Gök’ün cenazesine İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat kardeşi Levent Gök, Manisa’da polis memuru olarak görev yapan ayrdıldığı eşi Saadet Hüküm, 11 yaşındaki kızı Edanır Gök ile Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Başsavcı Ali Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Hüsemittin Otçu, Baro Başkanı Necat Anıl, hakimler, savcılar, mesai arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

        Başsavcı Ali Yeldan, savcı Gök’ün vasiyeti üzerine Samsun’a defnedildiğini belirterek, "Savcı Gök çok başarılı çalışmalara imza attı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Kardeşi Levent Gök ise son olarak 2 hafta önce telefonla görüştüklerini belirterek, "Ağabeyim çok iyi bir insandı. Acımız büyük. Söyleyecek bir söz bulamıyorum" diye konuştu.

        Kızı Edanur Gök, babasının tabutu başında gözyaşı döktü. Annesi tarafından teselli edilmeye çalışılan Edanur Gök, babasının ardından ağladı. Öğleleyin kılınan cenaze namazından sonra savcı Murat Gök, Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ