Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Siirt’te intihar eden kızlar okula hiç gitmemişler

        TÜLAY ŞUBATLI - M.YÜCEL DURAK / AHT

        Ailesiyle dağlarda çadırda yaşayan ve babasının tüfeğiyle hayatına son veren Aynur Yıldız da (15), kendi boğazını kesen S.D. (13) de hiç okula gitmemiş.

        Siirt’ten 3 gün önce, 2 genç kızın hayatlarından vazgeçtikleri haberi geldi. Cesedi bulunan 15 yaşındaki Aynur Yıldız’ın babasının tüfeğiyle intihar ettiği ileri sürüldü. 13 yaşındaki S.D.’yse boğazını kesmesiyle herkesi dehşete düşürdü. HABERTÜRK, Siirt’te iki genç kızın intiharını araştırdı.

        NE FERYAT NE GÖZYAŞI

        Aynur’un ailesi göçebeydi... Bostancık Köyü Beste Deresi Bölgesi’ndeki çadırda yaşıyorlar. Aile, dağlarda küçükbaş hayvancılık yaparak geçimini sağlıyor. Kışın dağlarda baktıkları koyunları yazın yaylaya çıkarıyorlar. Bu yüzden onlara “Koçer” diyorlar. Olayın ardından çadırları, taziyeye gelenlerle dolup taşıyor. Aileyi ziyaret ettiğimizde 15 metrekarelik çadırda ne bir feryat ne de gözyaşı vardı. Babası ilk eşinden 5 kız doğunca, bir de oğlan olsun diye Aynur’un annesini kuma olarak almıştı. Aynur’un 15 yıllık hayatıysa dağlarda geçmiş, okul yolu nedir bilmemişti! Geçen 15 yıllık ömründeyse Aynur ya koyun gütmüş, ya da süt sağmış. Aynur’un annesi bir yandan 8. çocuğunu emzirirken, ağlamadan sessizce “Kızıma ne oldu bilmiyorum. İntihar mı etti, kaza mı onu da bilmiyorum” dedi. Biz annesiyle konuşurken araya giren akrabasıysa, “Babası silahı istemiş. O barut koyarken silah patlamış” diye ekledi.

        ‘BABAM BENİ SÜREKLİ DÖVÜYOR’

        Siirt’te kentin dar gelirlilerinin yaşadığı mahallelerinden biri olan Çal Mahallesi’ne gidiyoruz... S.D., 6 çocuklu ailenin en büyüğü. Olay günü neler olduğunu anlatırken birden hırçınlaşıyor. Annesi, S.D.’nin psikolojik tedavi gördüğünü söyleyip sağlık raporunu gösteriyor. Raporda ‘Epilepsi’ yazıyor. Normalin altında zekâya sahip olduğu belirtilen S.D. okula yazdırılsa da o minik sıralara oturamıyor. S.D. olay günü boğazını neden kestiğiniyse şöyle anlatıyor: “Babam beni sürekli dövüyor. O gün de neneme yoğurt vermedim diye beni dövdü. Burnuma tokat attı, kan içinde kaldım. Ben de boğazıma bıçağı dayadım. Babam diğer kardeşlerimi dövmüyor. Beni sevmiyor o yüzden hep beni dövüyor. Onu hapse atsınlar.”

        ‘İLAÇ OLMAYINCA KIZIM BAYILIYOR’

        S.D.’nin babasından dayak yediğini annesi de itiraf ediyor. Ama annesi kızının uğradığı şiddete bir gerekçe sunuyor, “İlaçlarını içince mahallelinin camlarını kırıyor, bize saldırıyor. İlacını almadığında bayılıyor. Adam n’apsın başa çıkamıyor dövüyor” diyor. Olay günüyse babasının onu dövmediğini, mutfağa giden S.D.’yi kanlar içinde yerde bulduğunu anlatıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ