Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu: AKPM raporunun PKK'nın terör faaliyetleriyle alakası yok

        Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda 'Türkiye ile Denetim Sonrası Diyalog' başlıklı raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, raporun PKK'nın terör faaliyetleri ile ilgili herhangi bir alakası olmadığını söyledi.

        Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile 'E-Vize' konulu basın toplantısına katıldı. Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'ndaki toplantının ardından basın mensuplarına Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda 'Türkiye ile Denetim Sonrası Diyalog' raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Olayların birbirleri ile karıştırılmaması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin aldığı bir karar değil, bir rapordur. Bu raporda da sunulan bir ifadedir. Karar ile ilgili husus izlemeden Türkiye'nin çıkarılmaması ile ilgilidir. İşin esası budur. Yoksa PKK'nın terör listesinden çıkarılması, çıkarılmaması veya terör listesi ile ilgili bağlantılı bir konu değil. Orada verilen bir değişiklik önergesi raporun geri kalan kısmında çok sayıda yerde terör faaliyetleri olarak tanımlanıyor. Tek bir yerde değişiklik önergesi çok parlamentolarda böyle değişiklik önergeleri seri bir şekilde gelir ve geçebilir. Bu, işin esasını etkilemez. O bakımdan olayın gelişiminin ötesinde yorumlanmaması gerekir. Bu PKK'nın terör listesi veya PKK'nın terör faaliyetleri ile ilgili herhangi bir alakası yoktur." diye konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ